Klopp távozik Dortmundból

2015. April 16. Thursday in Hírek, Német Bundesliga

Jurgen Klopp
A Borussia Dortmund hivatalos sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Jürgen Klopp nyáron elhagyja a klubot.

Klopp esetleges távozásáról már hónapok óta cikkeztek a német lapok, de a klub rendre azt kommunikálta, hogy tökéletesen elégedett a szakemberrel, ezért szeretné meghosszabbítani szerződését. A vezetőedző nyilatkozataiból sem lehetett azt leszűrni, hogy távozni készül az együttestől, ezért a szerdai bejelentés némileg váratlanul érte a dortmundi szurkolókat.

“Mindig is azt mondtam, hogy abban a pillanatban, amikor azt érzem, hogy nem én vagyok a tökéletes edzője ennek a nagyszerű klubnak, távozok Dortmundból” – jelentette ki Klopp, aki ezek szerint úgy érzi, hogy jelen pillanatban egy új szakvezető érkezése jelenthetne megújulást az idény eleje óta gyengén szereplő együttesnek.

A szakember hozzátette: nem érzi fáradtnak magát, ha teheti, nyáron azonnal belevág egy új munkába.

Kloppot 2008-ban nevezték ki Dortmundban, az akkor távozó Thomas Doll helyére. Első szezonjában Szuperkupát nyert az együttessel, majd 2011-ben a csapat bezsebelte a Bundesliga-aranyérmet irányításával. Egy évre rá ismét bajnok lett a Borussiával, a csapat ráadásul a Német Kupát is elhódította. E két évben őt választották meg a Bundesliga legjobb edzőjévé.

A Borussia Dortmund vezetői úgy nyiltakoztak, hogy a Klopp iránti tiszteletből egyelőre nem nevezik meg a távozó vezetőedző utódját.

A 10. helyezett Dortmund szombaton a bennmaradásért küzdő Padernbornt fogadja, győzelmére 2/9 az odds, a döntetlenre 11/2, a vendégek diadalára 12/1 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply