Kirúgta edzőjét az Inter

2014. November 15. Saturday in Hírek, Olasz Serie A

Walter Mazzarri
Nem várt sokáig az edzőváltással az Inter labdarúgócsapata, az olasz bajnokságban 11 forduló után mindössze a 9. helyen szerénykedő milánói együttes vezetése menesztette Walter Mazzarrit.

 

A szakember tavaly májusban fogadta el a klub kétéves ajánlatát, de azt követően, hogy a 2013-14-es idényben az 5. helyig vezette tanítványait, a jelenleg is zajló szezonban nem hozta már a várt eredményeket. A csapat négy győzelem mellett hazai pályán csak 2-2-es döntetleneket játszott a Napolival és a Veronával, de az alsóházhoz tartozó Palermo és Torino otthonából is csak egy ponttal távozott. Emellett simán kikapott otthon a Cagliaritól (1-4), illetve idegenben a Fiorentinától (0-3) és a Parmától (0-2).

Az viszont Mazzarit sem menthette meg, hogy az Európa Ligában hat mérkőzést is veretlenül vívott meg, a legutóbbi két, Saint-Etienne elleni döntetlennél állítólag többet vártak a vezetők. A 18-szoros bajnok klub közleményben mondott köszönetet az elmúlt másfél év elkötelezettségéért és profizmusáért, hivatalosan ugyanakkor nem erősítette meg az olasz sajtó azon értesülését, hogy Roberto Mancini visszatér a csapat élére.

Mancini pályafutása talán legszebb négy évét töltötte Milánóban, ahol 2004 és 2008 között három bajnoki aranyéremre (2006, 2007, 2008), két Olasz Kupa-győzelemre (2005, 2006) és két olasz Szuperkupa-diadalra (2005, 2006) vezette a kék-feketéket.

A szakember 2009 és 2013 között a Manchester Cityt irányította (és nyert a klubbal angol bajnokságot), legutóbb pedig a török Galatasaraynál dolgozott. Neve néhány napja már szóba került, mint lehetséges jelölt az Inter kispadjára, de az olasz sajtó szerint inkább barátját, a Sampdoria jelenlegi mesterét, Sinisa Mihajlovicot ajánlotta.

Akárki is lesz az új szakvezető, nem lesz könnyű dolga, hiszen a válogatott szünetet követő első tétmérkőzésen, a november 23-i városi rangadón, a Milan ellen kell sikerre vezetni az együttest. Az Inter győzelmére 2.80 az odds, a döntetlenre 3.25, míg az AC Milan sikerére 2.50 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply