Kilenc éve nem nyert otthon rangadót a Köln

2014. September 21. Sunday in Hírek, Német Bundesliga

Peter Stoger
120 ezer jegyigénylés futott be az 1. FC Köln labdarúgócsapatához a Borussia Mönchengladbach elleni, vasárnapi Bundesliga-mérkőzésre. Az óriási felhajtás érhető, hiszen Észak-Rajna-Vesztfália tartomány két élcsapata két és fél után csap össze egymással, a RheinEnergie-stadionban pedig három éve játszottak utoljára egymás ellen.

 

A hazaiaknak lenne is miért visszavágni, a Köln utoljára 2008-ban nyert az ősi rivális ellen, otthon pedig 2005. szeptember 17-én örvendeztette meg a szurkolókat három ponttal – a hazaiak egyik gólját akkor még Lukas Podolski szerezte. A két csapat jól kezdte a szezont, három forduló alatt mindkettő veretlen maradt, az egy győzelem és két döntetlen egyelőre a 9. és 10. helyhez elég.

Miután a Köln három bajnokin még nem kapott gólt, Peter Stöger edzőnek semmi oka változtatni a védelem összetételén. Így marad a Miso Brecko, Dominic Maroh, Kevin Wimmer, Jonas Hector négyes, és a Chelsea-től kölcsön kapott egyszeres cseh válogatott középső védő, Tomas Kalas még várhat a Bundesliga-debütálásra. Elöl sem lesz változás, marad a nigériai Anthony Ujah és a japán Oszako Juja.

“Ez egy különleges és kemény mérkőzés lesz, nagyon várom már” – jegyezte meg Stöger.

A Mönchengladbachnál akad három sérült, Nagaszava Kazuki, Dusan Svento és Patrick Helmes, a Villarreal elleni, csütörtöki Európa Liga-mérkőzéshez képest még annyi változás lehet, hogy az akkor kispadról beszálló Andre Hahn, Ibrahima Traore, Raffael trió ezúttal kezdő lesz.

“Három pontot akarunk szerezni, mert ez a mérkőzés jelenti a mindenséget a Gladbach rajongóinak” – nyilatkozta Hahn.

A Köln hazai győzelmére 2.90 az odds, a döntetlenre 3.25, míg a Mönchengladback idegenbeli sikerére 2.40 szorzóval lehet fogadni.

A vendégszurkolók miatt a kölni rendőrség is készült, és a héten megerősítette a helyi állatkert őrzését, ahol a hazaiak kabalakecskéje, VIII. Hennest próbálták megvédeni a Gladbach-ultrák támadásától.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply