Jordi Alba megsérült

2014. February 21. Friday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Jordi Alba

A Barcelona hátvédje combizomsérülést szenvedett a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-meccsen, így kénytelen lesz kihagyni a Real Sociedad elleni hétvégi bajnokit.

 

A katalán együttes kedden idegenben győzött 2-0-ra a Manchester City ellen, Martin Demichelis kiállítása után Lionel Messi és Dani Alves volt eredményes. A mérkőzést végigjátszotta Jordi Alba, aki a meccs után combjára panaszkodott, ezért a találkozó másnapján tüzetes orvosi vizsgálaton esett át.

A Barcelona bejelentése szerint a labdarúgó combizmában húzódást fedeztek fel, amely első látásra nem tűnik komolynak, de mivel ebben a szezonban már volt hasonló sérülése, nem kockáztatnak. Jordi Alba még a téli szünet előtt hagyott ki közel két hónapot combizomhúzódás miatt, a katalánok remélik, hogy most kevesebb lesz a kihagyás.

“Miután megérkeztünk az edzőközpontunkba, a tesztek megerősítették, hogy Jordi Alba jobb combizma megsérült. Ez egyelőre azt jelenti, hogy a hétvégi játéka erősen kérdéses” – szól a Barcelona honlapján közzétett bejelentés.

A listavezető Barcelona szombaton látogat a 6. helyezett Real Sociedad otthonába: a hazai győzelem oddsa 7.50, a döntetlenre 5.00, a vendégek sikerére 1.36 a szorzó.

A Barcelona elmúlt öt idegenbeli bajnokijából kettőt nyert meg, kettő végződött döntetlennel, az Athletic Bilbao otthonában pedig kikapott. A Real Sociedad elmúlt hét hazai bajnokijából hatot megnyert, az elmúlt fordulóban a Levante azonban pontot tudott rabolni San Sebastianból.

A két gárda ebben a szezonban már háromszor mérte össze erejét, a bajnokság őszi szakaszában a Barcelona 4-1-re nyert hazai pályán, míg a kupában a barcelonai találkozó 2-0-s hazai győzelmet hozott, a Real Sociedad otthonában pedig 1-1-es döntetlen született.

Forrás: Unibet

Leave a Reply