Jordánia fő fegyvere a motiváció

2013. November 11. Monday in Egyéb, Elemzés, Előzetes, Hírek, Világbajnokság 2014

Szerdán Ammanban csap össze egymással a jordániai és az uruguayi labdarúgó-válogatott a 2014-es labdarúgó-világbajnokság interkontinentális pótselejtezőjének első mérkőzésén.
Edinson Cavani

Cavanitól tartanak leginkább a házigazdák.

A hazai együttes nagyon megküzdött azért, hogy a vb-szereplés kapujába kerülhessen, Nepál legyőzése után az első csoportkörből Irak mögött a második helyen jutott tovább, majd a második csoportkörben úgy lett harmadik Japán és Ausztrália mögött, hogy a mindent eldöntő utolsó, ki-ki mérkőzésen, Ahmad Ibrahim góljával 1-0-ra verte Ománt.

A csoportharmadik hely azt jelentette, hogy selejtező várt rá a másik csoport harmadikja, Üzbegisztán ellen, azt két 1-1-es összecsapás után büntetőkkel 9-8-ra hozta.

Uruguay kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva hét győzelemmel, négy döntetlennel és öt vereséggel, 25 ponttal az ötödik helyen zárta a dél-amerikai kvalifikációt, ráadásul ugyannyi pontot szerzett, mint Ecuador, amely azonban egymás elleni eredmények és gólkülönbség tekintetében is jobb volt, így egyenes ágon kijutott a vébére.

A két ország felnőtt csapata még sohasem találkozott egymással, az utánpótlás is csak egyszer: a 2007-es U20-as világbajnokságon Edinson Cavani góljával Uruguay 1-0-ra nyert.

A hazaiak a legfontosabb feladatnak azt tartják, hogy megússzák kapott gól nélkül, ezért különös figyelmet szeretnének fordítani Cavani, illetve Luis Suárez őrzésére.

“Akkor csak annyit tudtunk róla, amit a vébén addig láttunk tőle. Most már Európa egyik legjobb csatára, de mindent megteszünk, hogy ne szerezhessen gólt” – nyilatkozta Anas Bani Yaseen, a jordániaiak középső védője, aki hat éve szintén pályára lépett azon a mérkőzésen, és miután felépült sérüléséből, várhatóan most is játszani fog.

A csatár Abdallah Salim a 2007-es meccsen csak kapufáig jutott, de tudja, most sem lesz könnyű dolga. “Ellenfelünk a világ legjobbjai közé tartozik, nekünk az egyetlen igazi fegyverünk a motiváció lehet. Hiszünk abban, hogy a futballban bármi megtörténhet” – mondta.

A szerdai mérkőzésen Jordánia győzelmére 13.00 az odds, a döntetlenre 6.00, míg Uruguay vendégsikerére 1.22 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply