Inzaghi tudja, mi kell a Milannak

2014. October 24. Friday in Hírek, Olasz Serie A

Filippo Inzaghi
Mattia De Sciglio szerint Filippo Inzaghi tökéletesen alkalmazkodott a Milanhoz, amelynek idei sikereit a védő a vezetőedzőnek tulajdonítja.

 

A Milan az elmúlt szezonban csúfosan szerepelt, a szezont még Massimiliano Allegrivel kezdő, de Clarence Seedorffal befejező alakulat a pontvadászatban a nyolcadik helyen zárt, így lemaradt a nemzetközi kupaindulásról. Emiatt a nyáron menesztették a hollandot is, akinek a helyére egykori csapattársát, Filippo Inzaghit ültették.

A fiatal szakember pályafutása befejezése után a Milan utánpótláscsapatának az edzője lett, a nyári edzőváltásnál gyakorlatilag egyedüli jelölt volt. A csapat eddig megbízhatóan teljesít az irányításával, az egykori csatár hét forduló után a negyedik helyre tornázta fel a gárdát.

“Inzaghi rengeteget dolgozott az egység kialakításán, mert ez tavaly nagyon hiányzott belőlünk. Ha a csapat egységes tud lenni a pályán kívül, akkor meglátszik az eredményeken is” – mondta a védő, aki szerint Inzaghi legfőbb erénye, hogy képes átadni a játékosoknak a lelkesedését. De Sciglio szerint a szakember elvárja az elkötelezettséget, de megengedőbb a játékosokkal, mivel korábban ő is játékos volt.

Vasárnap fontos rangadó vár a milánóiakra, akik a bukdácsoló, 11. helyezett Fiorentinát fogadják: a hazai győzelem oddsa 2.05, a döntetlenre 3.40, a vendégek sikerére 3.60 a szorzó.

A két gárda elmúlt szezonban lejátszott bajnokijain 2-0-s vendéggyőzelem született. A Milan az elmúlt hat összecsapásából csak egyet nyert meg a firenzeiek ellen, előtte viszont hét meccset nyert zsinórban leendő ellenfele ellen.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply