Inzaghi lesz a Milan új mestere

2014. May 28. Wednesday in Hírek, Olasz Serie A

Filippo Inzaghi
Filippo Inzaghi váltja egykori csapattársát, Clarence Seedorfot a kispadon, a Milan fél éven belül másodszor vált edzőt.

 

A Milan Massimiliano Allegrivel és nagy reményekkel kezdte a szezont, de gyorsan világossá vált, hogy a csapat és a mester munkakapcsolata három év alatt elfáradt. A milánóiakkal bajnoki címet nyerő Allegri januárig húzta, a Milan gyakorlatilag az egész őszi szezont a középmezőnyben maradásért való küzdelemmel töltötte.

Januárban a vezetés az edzőváltás mellett döntött, és végül a sokat emlegetett Seedorf kapott lehetőséget. A holland még játékosként kezdte az idényt, de örömmel vonult vissza egykori klubja kérésére, és ugrott fejest az edzői munkába. A hollanddal volt rettentő gyenge és kimagaslóan jó sorozata is a Milannak tavasszal, ám végül lemaradt az Európa Liga-indulást érő helyekről, és nyolcadik lett a Serie A-ban.

Bár Silvio Berlusconi tulajdonos többször is kifejtette, hogy Seedorf akkor maradhat, ha európai kupainduláshoz juttatja a csapatot, sokáig úgy tűnt, hogy a holland e nélkül is biztonságban van. Olasz lapértesülések szerint azonban hétfőn este Berlusconi és Adriano Galliani mindenben megegyezett Seedorf egykori csapattársával, az ificsapatot irányító Filippo Inzaghival.

A hírt a Milan vezetői sem tagadták, ám a hivatalos bejelentésre várni kell, elsősorban azért, hogy a klub tárgyalni tudjon Seedorf 2016-ig érvényes szerződésének a felbontásáról.

A Milanból jelenleg négy játékos készül az olasz válogatott világbajnoki keretében Cesare Prandelli irányítása alatt, Ignazio Abate, Mattia De Sciglio, Riccardo Montolivo és Mario Balotelli. A squadra azzurra május 31-én Írország ellen lép pályára felkészülési meccsen: az olasz győzelem oddsa 1.44, a döntetlenre 4.33, az írek sikerére 7.00 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply