Huntelaar biztos a dobogóban

2014. April 29. Tuesday in Hírek, Német Bundesliga

A sorozatban elszenvedett két vereség ellenére Klaas-Jan Huntelaar, a Schalke csatára biztos abban, hogy csapata megcsípi a német labdarúgó-bajnokságban a bronzérmet.
Klaas Jan Huntelaar

Huntelaar nem aggódik, szerinte meglesz a dobogó a Schalkének.

A Bundesligában a Bayern München arany-, illetve a Borussia Dortmund ezüstérme már elkelt, és a harmadik helyre valóban a Schalkénak a legjobbak az esélyei. A gelsenkircheniek 58 ponttal állnak a dobogó legalsó fokán, hárommal megelőzve a Bayer Leverkusent és néggyel a Wolfsburgot.

A csapat Stuttgartban 3-1-re, a hét végén pedig hazai pályán a Mönchengladbachtól 1-0-ra kikapott, de Huntelaar úgy véli, a Freiburg és a Nürnberg ellen meg tudják szerezni azt a pontmennyiséget, ami elég a dobogóhoz.

“Egy percig sem aggódom, biztos vagyok a sikerünkben” – nyilatkozta a csatár. A Schalke számára azért fontos lenne a harmadik hely, mert az azt jelentené, hogy a csapat automatikusan a Bajnokok Ligája főtábláján kezdhetné a következő szezont. “Ki kell használnunk, hogy három-négypontos előnyünk van a riválisokkal szemben, azaz a sorsunk a saját kezünkben van” – tette hozzá.

A Schalke szombati győzelmére 2.00 az odds, a döntetlenre 3.50, míg a Freiburg hazai sikerére 3.60 szorzóval lehet fogadni. A Freiburg ellen nem lesz könnyű dolga a vendégeknek, a hazaiak ugyanis a legutóbbi nyolc bajnokijuk közül ötöt megnyertek, és két döntetlen mellett mindössze egyszer szenvedtek vereséget. A Schalke önbizalmát növelheti, a legutóbbi két mérkőzést, 2013-ban megnyerte a riválissal szemben.

Nagy kérdés, hogy a 17 bajnokin 11 gólnál járó Huntelaar vállalni tudja-e kezdőként a játékot, a sérüléssel bajlódó támadó ugyanis a Mönchengladbach ellen csak csereként állt be a 72. percben. A meccset végig játszó Szalai Ádám viszont komoly kritikát kapott a német sajtóban. A Westen című lap szerint a kezdőcsapatban tavasszal először helyet kapott magyar válogatott támadó nem tudott élni a lehetőséggel, a Reviersport.de portál szerint “idegen testnek” tűnt a Schalke csapatában.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply