Hosszabbított Luis Enrique

2015. June 10. Wednesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Luis Enrique
Az FC Barcelona bejelentette közösségi oldalán, hogy a belső feszültségek ellenére a vezetőedző 2017-ig elkötelezte magát, vagyis a triplázó alakulat élén marad.

2014 nyarán szerződtette Luis Enriquét a Barcelona, amely a tavalyi idényt trófea nélkül zárta. Nagy volt tehát az elvárás az új edző-stábbal szemben, és a katalánok a kicsit gyengébb őszi szezon ellenére versenyben maradtak minden címért. A híresztelések szerint a szakmai stáb és a keret egyes tagjai között nem alakult ki összhang, Luis Enrique és Lionel Messi többször is összekülönbözött.

A fentiek ellenére a Barcelona remek tavaszi idényt produkált, és megnyerte a La Ligát, a kupát és a Bajnokok Ligáját is. Luis Enrique azonban még így is bizonytalanul beszélt jövőjéről.

De kedden a katalán klub közösségi oldalán bejelentette, hogy sikerült megegyezni Luis Enrique-vel a folytatásról, vezetőedző egy évet hosszabbított.

A 45 éves szakember nyolc évig a Barca játékosa is volt, majd később a Barcelona B csapatát is vezette.

A következő szezon előtt a Barcelona címvédésének szorzója 8/11, míg a Real Madrid sikerére 13/8, a Sevilla győzelmére pedig 40/1.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply