Gulácsiék Azerbajdzsánban lépnek pályára

2014. July 30. Wednesday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Az 1994-95-ös Bajnokok Ligája-csoportkör óta először van reális esélye arra az osztrák Salzburg labdarúgócsapatának, hogy bejusson a legrangosabb sorozat elitjébe.

Valon Berisha

Az osztrák bajnok tavaly remekül szerepelt az Európa Ligában, csak a nyolcaddöntőben esett ki a svájci Basel ellen. Idén a Bajnokok Ligájában lehet esély a kiváló szereplésre, az együttes csak a selejtező harmadik körében kapcsolódik be a sorozatba, és ellenfele, az azeri bajnok Qarabag nem tűnik legyőzhetetlennek. A kiscsapat az előző körben ugyan kettős győzelemmel jutott tovább, de a máltai Valletta nem hasonlítható az osztrák félhez.

A Salzburg a legutolsó három tétmérkőzését megnyerte, a Seollenaut 10-1-re kiütötte az Osztrák Kupában, majd a bajnokságban előbb a Rapid Wient (6-1), majd a Wiener Neustadtot intézte el (5-0). A három mérkőzés 21-2-es gólkülönbsége imponáló, a spanyol Jonatan Soriano hat, a brazil Alan Douglas öt gólt jegyzett ezeken az összecsapásokon.

“Fizikailag nagyon jó állapotban vagyunk, a szerzett gólok száma alaposan meghozta a játékosok önbizalmát, és valljuk be, erre szükségünk lesz Azerbajdzsánban is” – nyilatkozta Adi Hütter vezetőedző. “Láttuk a Qarabag máltaiak elleni meccsét, egy jó csapatról van szó, amelyben tíz légiós, közte öt brazil játszik. A rövidpasszos játékot erőltetik, ez a stílus fekszik nekünk.”

Martin Hinteregger, a csapat középső védője is úgy vélte, jó mérkőzésre és sikerre van kilátás. “Az azeriek nem csupán védekezni akarnak, hanem próbálnak majd játszani és támadni. Ez nekünk sokkal jobb, hiszen így lesz lehetőségünk találkozni a kinyíló védelemmel.”

“Tudjuk, hogy mennyire erős a Salzburg, és tisztában vagyunk azzal, hogy a legkisebb hibánkat is megbüntetik. Ennek ellenére az a célunk, hogy továbbjussunk” – jelentette ki Ilqar Qurbanov, a hazaiak védője.

Az azeri együttes tavaly közel állt az Európa Liga-meglepetéshez, hiszen a selejtezőben a macedón FK Metalurg, a lengyel Piast Gliwice és a svéd Gefle után megszorongatta a német Frankfurtot is (0-2, 1-2).

A hazaiak győzelmére 9.00 az odds, a döntetlenre 5.00, míg a Gulácsi Péterrel a kapuban felálló Salzburg idegenbeli sikerére 1.33 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply