Gilardinónak motiváció kell Firenzében

2015. January 25. Sunday in Hírek, Olasz Serie A

Alberto Gilardino
Alberto Gilardino kölcsönben fog szerepelni a Fiorentinában, a válogatott támadó reméli, hogy az olasz élvonalba visszatérve ismét megfelelő motivációra lel.

 

A csatár 2008 és 2012 között erősítette a Fiorentinát, amely színeiben 118 bajnokin 48 gólt szerzett. Ezek után a Genoa játékosa lett, majd két szezont követően tavaly igazolt a kínai Guangzhou Evergrande csapatához.

Utóbbiban együtt dolgozhatott az olasz válogatott egykori szakvezetőjével, ám Marcello Lippi 2014-ben elhagyta a kínai klubot, és visszavonult. Az olasz szakember távozása után a jelek szerint Gilardinónak sem volt maradása, a csatár már januárban új csapatot keresett magának. Végül a támadó egy régi csapattal egyezett meg, és már át is esett a firenzei orvosi vizsgálatokon.

A megegyezés értelmében Gilardino kölcsönbe került a Fiorentinához, amely később végleg megszerezheti a támadó játékjogát.

“A mai nap nagyon fontos a számomra, mert visszatérek Firenzébe. Nagyon boldog vagyok” – jelentette ki Gilardino. “Fel vagyok tüzelve, köszönöm a klubnak a lehetőséget. Egy részét ismerem a keretnek, és már alig várom, hogy belecsapjunk. Nagyon kell az itteni motiváció, újra éhes vagyok.”

A hatodik helyezett Fiorentinára vasárnap rangadó vár a második helyezett Roma ellen: a firenzeiek sikerének az oddsa 2.40, a döntetlenre 3.20, a rómaiak győzelmére 3.10 a szorzó.

A két gárda őszi bajnokiját a Roma 2-0-ra nyerte hazai pályán, a Fiorentina legutóbb 2012-ben tudott győzni a fővárosiak ellen.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply