Elhagyja Klose a Laziót

2016. May 11. Wednesday in Hírek, Olasz Serie A

Miroslav Klose
Miroslav Klose szerződése a Laziónál idén nyáron jár le és a római klub bejelentette, hogy a világbajnok német csatár nem hosszabbít.

Ami azt jelenti, hogy a hétvégi, Fiorentina elleni találkozó lesz az utolsó, amit a Lazio színeiben játszik. A 37 éves 2011 óta játszik a Laziónál, összesen 170 meccsen szerepelt, és ezeken 62 gólt ért el. “Találkozzunk vasárnap az Olimpicóban, hogy együtt köszönjünk el Mirótól” – tett ki szurkolóknak szóló felhívást a Lazio hivatalos Twitter-oldala.

A vasárnapi meccsen a Lazio győzelmére a szorzó 2.15, a döntetlenre 3.60, a Fiorentina sikerére 3.10.

Klose egy trófeát nyert az olasz csapattal, 2013-ban olasz kupa-győztes lett, és ez biztosan emlékezetes lesz a számára, mert a döntőben a városi rivális Romát sikerült legyőzni 1-0-ra. Klose az öt laziós idénye közül háromszor jutott tíz gól fölé, a legjobban épp a kupagyőzelem évében ment neki, amikor 29 bajnokin 15-ször volt eredményes. A mostani szezonban 23 alkalommal lépett pályára, és 6 gólja van, amivel a brazil Felipe Anderson mögött a második a házi góllövőlistán.

Egyelőre nem tudni, mik a tervei Klosénak, a visszavonulás eddig még nem került szóba, így könnyen lehet, hogy visszatér Németországba. Klose legeredményesebb időszakát a Bayern Münchennél töltötte, két bajnokságot és két német kupát nyert, de a Werder Bremen játékosaként volt a Bundesliga gólkirálya is a 2005-2006-os szezonban, amikor 25 gólt szerzett. A német válogatottal 2014-ben világbajnok lett, de van egy vb- és egy Eb-ezüstje, valamint két vb-bronza is.

71 góljával ő a Nationalelf gólrekordere, és 2002 valamint 2014 között négy világbajnokságon összesen 16-szor volt eredményes, ezzel a torna történetében ő a legtöbb gólt szerző játékos, megelőzve a brazil Ronaldót (15), valamint Gerd Müllert (14.)

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply