Eindhoven: hosszabbított Bruma

2016. February 24. Wednesday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Jeffrey Bruma
Jó hírnek örvendtek a PSV Eindhoven labdarúgócsapatának szurkolói a szerda esti, Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő előtt. A holland klub bejelentette, hogy 2018-ig meghosszabbította Jeffrey Bruma szerződését.

A 13-szoros holland válogatott középső védő 15 évesen 100 ezer angol fontért került a Feyenoordtől a Chelsea akadémiájára, de hiába mutatkozott be 2009-ben az angol klub színeiben, mindössze négy mérkőzésen játszhatott.

A Kékek háromszor is kölcsönadták, 2011-ben a Leicester Cityben, majd 2011 és 2013 között a Hamburg első és második csapatában futballozott. 2013-ban igazolta le a PSV, és bár a Chelsea ragaszkodott ahhoz, hogy a szerződésben szerepeljen egy visszavásárlási záradék, egyelőre nem úgy néz ki, hogy a bekk visszavágyna a londoniakhoz.

Eddig 118 mérkőzésen szerepelt az eindhovenieknél, a 2015-16-os szezonban 23 bajnokin lépett pályára, és a hat Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés mindegyikét végigjátszotta.

“Egyértelmű, hogy megvan bennem és a klubban is a kölcsönös bizalom egymás iránt. Ez már a harmadik évadom itt, és a megérkezésemkor megfogalmazott célok mindegyike teljesült eddig. Bajnokok lettünk, bemutatkozhattam a válogatottban, ezzel az új szerződéssel csak azt bizonyítom, mennyire boldognak érzem magam itt” – nyilatkozta a PSV hivatalos honlapján.

A PSV a hazai bajnokságban 24 forduló után az élen áll, igaz, csupán egy ponttal vezet az Ajax előtt. A BL-ben nehéz feladat vár rá a spanyol bajnokság második helyén álló Atlético ellen.

A két csapat eddig egyszer futott össze a Bajnokok Ligájában: a 2008-2009-es csoportkörben az Atlético előbb idegenben győzött 3-0-ra, majd hazai pályán is nyert 2-1-re.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply