Edzőt váltott a Stuttgart

2014. March 10. Monday in Hírek, Német Bundesliga

Huub Stevens

Sorozatban elszenvedett nyolc bajnoki veresége után kilencedik mérkőzésén se tudott nyerni a Stuttgart labdarúgócsapata, amely csupán 2-2-es döntetlent játszott az újonc és utolsó helyen szerénykedő Eintracht Braunschweig ellen.

 

A klubvezetés nem várt tovább, és vasárnap menesztette Thomas Schneider vezetőedzőt (aki a továbbiakban az utánpótlásban dolgozik majd), a helyére pedig Huub Stevenst nevezte ki.

Stuttgartban nem ez az első edzőváltás, a szezon elején a harmadik forduló után Bruno Labbadiának kellett távoznia, augusztus végén ugyanis a csapat nulla ponttal állt a bajnokságban, és az Európa Ligában se tudott meccset nyerni.

Akkor az ideiglenesen kinevezett, addig az U17-es csapatot edző, 40 éves Thomas Schneider jó megoldásnak tűnt, ám vele se lépett sokat előre a csapat. A svábok 24 forduló után a 15. helyen állnak, mindössze három ponttal előzik meg a sereghajtó Braunschweiget, azaz nagyon komoly baj is lehet, ha nem tud a következő fordulókban újítani. Utoljára 1975-ben fordult elő, hogy a klub a másodosztályban szerepeljen.

A Stuttgart jövő szombaton Brémába látogat, győzelmére 2.80 az odds, a döntetlenre 3.40, míg a Werder hazai sikerére 2.40 szorzóval lehet fogadni.
Akkor már a Schalke és a Hamburg egykori edzője, Huub Stevens ül a kispadon, a holland szakember egy hétig volt munka nélkül, éppen most menesztette a görög PAOK Szaloniki együttese. A 60 éves szakember korábban megfordult a PSV, a Roda és a Salzburg élén is, legnagyobb sikereként 1997-ben UEFA-kupát, 2001-ben és 2002-ben pedig német kupát nyert a Schalkéval. A Herthával 2002-ben Ligakupa-győztes, a Salzburggal 2010-ben osztrák bajnok volt.

“Bízunk abban, hogy az edzőváltás új varázslatot hoz a játékosoknál, olyan szakembert találtunk, aki komoly tapasztalattal bír, és megköveteli a fegyelmet” – nyilatkozta Fredi Bobic, a Stuttgart sportigazgatója.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply