Edzőt váltott a Hannover

2015. April 20. Monday in Hírek, Német Bundesliga

Peter Neururer
Új edzővel próbálja meg kiharcolni a bennmaradást a Hannover labdarúgócsapata. A német Bundesliga első osztályának 15. helyén szerénykedő észak-német együttes rettentő rossz passzban van, a legutóbbi 13 bajnokiján nem sikerült nyernie, az utolsó győzelmet december 16-án az Augsburg ellen aratta (2-0).

Ami még nagyobb baj, hogy a közvetlen vetélytársaktól sem tudott meglépni, a Padernborn és a Hamburg egyaránt 2-1-re legyőzte, míg a Herthával, a Kölnnel és a kiesőhelyen álló Stuttgarttal 1-1-es döntetleneket játszott.

A jobb későn, mint soha elv mentén haladva a klubvezetés hétfőn döntött úgy, megköszöni az eddigi edző, Tayfun Korkut munkáját, és a hétvégi, Hoffenheim elleni bajnokira másik szakemberrel készül fel.

A szombati mérkőzésen a Hannover hazai győzelmére 27/20 az odds, a döntetlenre 23/10, míg a nyolcadik helyen álló Hoffenheim vendégsikerére 2/1 szorzóval lehet fogadni.

A Bundesliga történetében eddig háromszor fordult elő, hogy egy csapat sorozatban 14 meccsen nyeretlen maradjon, a Dortmund kétszer (1991, 2000), a Hamburg egyszer (1967) produkált hasonló gyenge szériát.

Korkut 2013. december 31-én vette át az együttest Mirko Slomkától, irányításával 48 meccsen 15 győzelem, 11 döntetlen és 22 vereség a mérleg. A mostani szezon félidejében sem tűnt vészesnek a helyzet, a csapat még a Bundesliga nyolcadik helyén állt, idén azonban katasztrofálisan szerepelt.

A német sajtó értesülései szerint az a Peter Neururer a legfőbb esélyes a posztra, aki tízévente felbukkan Hannoverben. Korábban már kétszer is irányította a csapatot, először 1994-95-ben, majd 2005-2006-ban.

A közel 60 éves szakember azt nyilatkozta, ugyan decemberben távozott a Bochumtól, őt a szezon végéig még szerződés köti a másodosztályú klubhoz. “Délután tárgyaltam a hannoveri vezetőkkel, jó hangulatú megbeszélés volt” – nyilatkozta a Kickernek.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply