Edzőt keres a Leverkusen

2014. April 14. Monday in Hírek, Német Bundesliga

Sokáig a német labdarúgó-bajnokság ezüstérmének egyik legnagyobb várományosa volt a Bayer Leverkusen együttese, azonban február-márciusban elég volt öt hét, hogy ezt az esélyét eljátssza.
Stefan Kiessling

Tapasztalt, bizonyított edzőt keres a Leverkusen.

A csapat az ominózus idő alatt hat bajnokija közül ötöt elveszített (közte a nagy vetélytárs Schalke ellenit is), és csupán Hannoverben szerzett egyetlen árva pontot egy 1-1-es döntetlennek köszönhetően.

Az Augsburg elleni 3-1-es siker, majd a Braunschweiggel szemben elért 1-1-es döntetlen kis megnyugvást hozott, a tíz nappal ezelőtti, hamburgi 2-1-es vereség azonban Sami Hyypiä állásába került. A finn szakember menesztése után a juniorok mestere, Sascha Lewandowski ült le a kispadra a bajnokság hátralévő részére, és vasárnap a Hertha ellen egy 2-1-es sikerrel mutatkozott be.

A Leverkusen húsvétvasárnap Nürnbergben játszik, győzelmére 1.90 az odds, a döntetlenre 3.60, míg a hazaiak sikerére 3.75 szorzóval lehet fogadni.
A német sajtót azonban elsősorban az izgatja, hogy ki lehet majd az új szakember a 2014-15-ös évadtól. A Sport1.de portálnak a Leverkusen egykori csapatkapitánya, Jens Nowotny érdekes ötlettel rukkolt elő, szerinte meg kellene nyerni az ügynek Jupp Heynckest.

“Ha van lehetőség találni egy olyan tapasztalt edzőt, aki már bizonyított, akkor ki kell használni a lehetőséget” – mondta Nowotny. Heynckes 2009 és 2011 között dolgozott már Leverkusenben, az első szezonban 24 mérkőzéses veretlenségi sorozattal nyitott, de a bajnoki hajrát elrontotta csapata, és végül csak a negyedik lett. A 2010-11-es szezonban aztán a Dortmund mögött sikerült megcsípni a második helyet, így 2005 után ismét a BL-ben indulhatott a klub – ennek ellenére Heynckes nem hosszabbított.

Inkább a Bayern München ajánlatát fogadta el, és a bajorok vele tripláztak tavaly. A 69 éves szakember tavaly vonult vissza, bár a Real Madrid megpróbálta szerződtetni, nem járt sikerrel.

A Vorarlberger Nachrichten úgy tudja, hogy a Leverkusen már felvette a kapcsolatot Roger Schmidttel is, aki idén a Salzburggal megnyerte az osztrák bajnokságot.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply