Diego Costa nem játszik a Barca ellen

2014. April 1. Tuesday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Diego Costa

Kedden két negyeddöntővel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája, a spanyol házirangadón a Barcelona az Atlético Madridot látja vendégül. A Marca már hétfő este azt írta, hogy a vendégek nagy bajban vannak, ugyanis a legjobb csatár, Diego Costa minden bizonnyal nem léphet pályára.

 

A 25 éves brazil születésű csatár még a Bilbao elleni hét végi bajnokin sérült meg, le is kellett cserélni ágyéksérülés miatt, de akkor az elsődleges orvosi vélemények még arról szóltak, hogy nincs komolyabb baj.

Ehhez képest a spanyol állampolgárságot megszerző, és talán a világbajnokságra is kijutó támadó hétfőn kihagyta az edzést a Camp Nouban, kiment ugyan a társakkal a pályára, de csak a bemelegítés első tíz percében próbálkozott, aztán elővigyázatosságból visszament az öltözőbe. Diego Simeone, az Atlético edzője megkongatta a vészharangot: “Ugyan reménykedem, de a végső szót az orvosi stáb fogja kimondani röviddel a mérkőzés kezdete előtt. Én most úgy gondolom, nem fogom tudni játszatni kedd este.”

A csatár a 2013-14-es szezonban már 33 gólnál tart minden sorozatot figyelembe véve, hiánya érzékenyen érinthetné klubját a BL-negyeddöntő első mérkőzésén. Főleg úgy, hogy Raúl Garcia eltiltás miatt szintén kihagyja az első meccset, így Simeone számára csak két bevethető támadó – David Villa és Adrian Lopez – maradt. De sérült egy védő, Javi Manquillo is.

A Barcelonában a legnagyobb hiányzó Victor Valdes, a kapus keresztszalag-szakadás miatt októberig nem léphet pályára. A katalánok edzője, Gerardo Martino azt mondta, csapatának a szokásos stílusát kell játszania, de alkalmazkodni kell majd az Atlético szokatlanul intenzív játékához is.

“Megpróbálunk nyerni, hogy legyen elég mozgásterünk a visszavágón” – mondta Martino.

A felek a szezon során eddig háromszor találkoztak egymással, és mindegyik meccs döntetlennel végződött. A spanyol Szuperkupa-döntőben 1-1 és 0-0 volt az eredmény (végül a Barca idegenben szerzett góllal hódította el a trófeát), míg a bajnokság januári, madridi összecsapása gól nélküli döntetlennel zárult.

Az Atlético kedd esti győzelmére 6.50 az odds, a döntetlenre 3.30, míg a Barca hazai sikerére 1.53 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply