Di Matteo új szemléletet hozott

2014. October 21. Tuesday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Roberto di Matteo
Julian Draxler, a Schalke labdarúgócsapatának játékosa szerint az új edző, a Bajnokok Ligája-győztes Roberto di Matteo új szemléletet hozott a klubhoz, és tapasztalatait remélhetőleg hasznosítani tudják majd a BL-ben.

 

Nincs rossz formában a Schalke és a Sporting a két csapat keddi Bajnokok Ligája-mérkőzése előtt. Az edzőváltáson átesett gelsenkircheniek a hétvégén 4-0-ra verték a vendég Herthát, a legutóbbi öt bajnokijukból így hármat megnyertek, ezzel a kilencedik helyen állnak a német bajnokságban. Ami a Sportingot illeti, a csapat a hétvégén a portugál bajnokságban 4-0-ra győzött idegenben a Penafiel ellen, így már öt mérkőzés óta veretlen, és a negyedik helyen áll a tabellán.

A Bajnokok Ligájában a Schalke előbb bravúros, 1-1-es döntetlent játszott a Chelsea otthonában, majd hazai pályán ugyancsak 1-1-re végzett a szlovén Mariborral. A Sporting szintén 1-1-et játszott az első fordulóban a Mariborral, majd otthon 1-0-ra kikapott a csoport favoritjától, a Chelsea-től.

A hétvégén debütált a Schalke kispadján a Chelsea-vel Bajnokok Ligája-győztes Roberto di Matteo, és a csapat egyik kulcsjátékosa, Julian Draxler szerint ezért is volt fontos a győzelem. “Nagyon jót tett a csapatnak, hogy nyertünk az új edzővel, aki egy teljesen más szemléletet hozott. A BL-ben nagy tapasztalata van, ezt kamatoztathatjuk majd kedden” – fogalmazott Draxler.

A Sporting nem sok mindenbe kapaszkodhat, ha azt nézzük, hogy a múltban német csapatok ellen idegenben hogyan szerepelt, hiszen a kilenc németországi meccséből nyolcat elveszített a lisszaboni együttes. A 2009-es Európa-ligában a Sporting hazai pályán le tudta győzni a Herthát, előtte azonban 16 mérkőzésen keresztül egyetlen német csapatot sem tudott megverni sem otthon, sem idegenben.

A keddi találkozón a hazai pályán játszó Schalke győzelmére 1.90 az odds, a döntetlenre 3.75, a Sporting sikerére pedig 4.33 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply