Csak egy klubért hagyná ott a Dortmundot Aubameyang

2016. July 26. Tuesday in Hírek, Német Bundesliga

Pierre-Emerick Aubameyang
Ha egy csatár 25 gólt szerez egy bajnokságban, arra felfigyelnek, de ha mindezt a Bundesligában teszi mint Aubameyang, akkor még inkább megnő az ázsiója.

A Borussia Dortmund 27 éves gaboni csatára, Pierre-Emerick Aubameyang pályafutása legtermékenyebb szezonját zárta, az elmúlt öt idényben mindig szerzett legalább 10 gólt a bajnokságban, de most először tudott 20 fölé jutni. Ráadásul a Dortmund nemcsak a bajnokságban építhetett a góljaira, mert a német kupában három, az Európa Ligában pedig tizenegy alkalommal volt eredményes.

A Dortmundot alaposan lerabolták idén nyáron, a Bayern München elvitte a világbajnok védőt, Mats Hummelst, a Manchester United az örmény irányítót, Henrih Mhitarjant csábította el, Ilkay Gündogan pedig a másik manchesteri csapathoz, a Cityhez ment. A Dortmund azonban nem lesz gyenge csapat, visszatért a korábbi nagy kedvenc, a 2014-es vb-döntőt eldöntő Mario Götze, a Rennes-től érkező Ousmane Dembelé pedig már a MU elleni edzőmeccsen szerzett góljával megmutatta, milyen potenciál rejlik benne. Aubameyangot a Manchester City és a BL-döntős Atlético Madrid is szívesen látta volna a soraiban, ő azonban elmondta, hogy csak egyetlen csapat lenne, amelyért otthagyná a Dortmundot.

És hogy melyik ez a csapat? “Csak a Real Madrid kedvéért távoznék a Borussiától, ha ők nem keresnek meg, akkor eszemben sincs innen elmenni. Az anyai nagyapám mindig azt emlegette, mennyire szeretné, ha egyszer Spanyolországban játszanék. Amikor két évvel ezelőtt meghalt, megfogadtam, hogy egyszer még a Real játékosa leszek, és keményen dolgozom azért, hogy ez valóra válhasson” – nyilatkozta Aubameyang, aki Dembeléhez hasonlóan gólt szerzett a MU 4-1-es legyőzése alkalmával.

A Dortmund csütörtökön a másik manchesteri csapattal, a Cityvel mérkőzik meg. A Borussia győzelmére a szorzó 2.62, a döntetlenre 3.40, a City sikerére 2.60.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply