Csak a BL-indulásra hajt a Dortmund

2014. January 24. Friday in Hírek, Német Bundesliga

Már nem a bajnoki cím, csak a Bajnokok Ligája-részvétel kiharcolása lehet a fő cél, jelentette ki Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának vezetőedzője.
Sven Bender

Dortmundban akár a negyedik hellyel is kiegyeznének.

A tavalyi ezüstérmes és BL-döntős együttes saját maga számára tette nehézzé a tavaszi szezont, hiszen a 2013-ban lejátszott utolsó mérkőzéseket alaposan elszúrta. 17 forduló után csupán a Bundesliga negyedik helyén áll, hátránya 12 pont a listavezető Bayern München mögött úgy, hogy a bajorok egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

A nagy különbség kialakulásához hozzájárult, hogy a legutóbbi hat mérkőzésén négyszer is kikapott, az utolsó három fordulóban pedig mindössze egy pontot szerzett az együttes: a hazai Leverkusen és Hertha elleni vereség mellett csak egy szerény 2-2-re futotta erejéből az alsóházhoz tartozó Hoffenheim ellen.

Klopp a szombati, Augsburg elleni bajnoki előtt annyit mondott, meg kell találni a győzelemhez vezető utat, és a fő cél a BL-kvalifikáció.

“A negyedik helyen álunk, így a szezon előttük álló részében nem a Bayern München utolérése a fő cél, hanem az, hogy az Augsburg legyőzése után ismét sikereket tudjunk elérni. Erre képesek is vagyunk, de csak akkor, ha lépésről lépésre haladunk” – nyilatkozta Klopp.

A Dortmund szombati hazai győzelmére 1.28 az odds, a döntetlenre 5.50, míg az Augsburg sikerére 9.50 szorzóval lehet fogadni.

A két csapat korábban ötször találkozott a Bundesligában, a Borussia négyszer is nagyon magabiztosan nyert (2011-ben otthon 4-0-ra, 2012 novemberében idegenben 3-1-re, majd fél évvel később otthon 4-2-re, tavaly augusztusban pedig ismét idegenben 4-0-ra), két éve viszont csak egy gól nélküli döntetlenre futotta erejéből a saját közönsége előtt.

A Dortmund edzője elmondta, nagyon jól sikerült a felkészülés, hiszen mind a négy barátságos mérkőzést sikerült megnyerni a Standard Liége (2-0), a Bochum (2-1), a Kaiserslautern (3-1), illetve a Duisburg (6-1) ellen. De hogy ez valójában mit jelent, majd az Augsburg ellen kiderül.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply