Bundesliga – Huszti harmadszor lett a forduló legjobbja

2012. September 28. Friday in Átigazolás, Eredmények, Hírek, Német Bundesliga

Huszti Szabolcsot harmadszor választották a forduló legjobbjának a német labdarúgó-bajnokság hivatalos honlapjának szavazásán.

A Hannover magyar légiósát a bundesliga.de internetes oldalon a szurkolók a 2. és a 3. kör után is a legjobbnak választották, azaz öt kör alatt harmadszor kapta a legtöbb voksot a drukkerektől, ráadásul a negyedik fordulóban eltiltása miatt nem léphetett pályára. Ezúttal a szavazatok 43,03 százaléka érkezett rá, s az Eintracht Frankfurt japán futballistáját, Takasi Inuit (36,72) és a Bayern München német válogatott középpályását, Bastian Schweinsteigert (9,09) előzte meg.
A 29 éves Huszti a hétközi fordulóban egy góllal és két gólpasszal vette ki a részét a Hannover szerda esti, Nürnberg felett aratott 4-1-es győzelméből, amellyel csapata feljött a tabella harmadik helyére.
A Hannoverbe nyáron a szentpétervári Zenittől 750 ezer euróért visszatérő játékos a Kicker című szaklap osztályzatai alapján magasan a mezőny legjobbja eddig, továbbá a kanadai táblázatot is vezeti. Előbbi rangsorban 1,17-es átlag osztályzatával – a Kickernél az 1-es a lehető legjobb értékelés – a Hamburg kapusát, René Adlert (1,80) és Schweinsteigert (1,88) előzi meg, míg utóbbiban három góljával és hét gólpasszával a 2006-os világbajnokság aranycipősét, az eddig százszázalékos Bayernt erősítő, a négy-négy gólnál és előkészítésnél járó Thomas Müllert utasítja maga mögé.
Az 51-szeres magyar válogatott futballista, aki két éve lemondta szereplését a nemzeti együttesben, klubcsapatával szombaton Hamburgban vendégeskedik.

sgj \ sjk \ blz

MTI 2012. szeptember 28., péntek 18:10

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply