by

Borussia Mönchengladbach vs. FC Bayern München – 2014/01/24

2014. January 21. Tuesday in Elemzés, Foci tippek, Német Bundesliga, PRÉMIUM tartalom

Borussia Mönchengladbach VS

Német Bundesliga

2014/01/24 20:30 (CET),

Borussia-Park

Bayern München
Liga pozíció: 3 Liga pozíció: 1
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

A téli pihenő utáni első, de a német Bundesliga 18. fordulójának szuperrangadóján a Borussia Mönchengladbach otthonában fogadja a Bayern Münchent.

A Borussia teljesítményéről csak jókat mondhatunk, az utóbbi 8 találkozóján nem talált legyőzőre és a 8 mérkőzésen 20 pontot szorgoskodott össze. Utolsó mérkőzésén 2-2 arányú döntetlent ért el a Wolfsburg ellen, ami talán egy kis színfolt a teljesítményében. A csikóknak jelenleg 33 pontjuk van, amivel 3.-ok a Bundesligában, 1 ponttal előzik meg a Dortmundot és 4 ponttal vannak lemaradva a Leverkusentől, a Bayernnel szemben 11 pont hátrányuk van.

A Bayernnek 44 pontja van 16 mérkőzésből, ebben a szezonban még nem szenvedett vereséget a Bundesligában. 7 pont előnye van a Leverkusennel szemben és eggyel kevesebb mérkőzése. Támadásban és védekezésben is a legjobb teljesítményt nyújtották a német bajnokságban, hisz 42 gólt rúgtak és csak 8-at kaptak. Utolsó Bundesligás találkozójukon 3-1-re nyertek a Hamburger SV ellen.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 9.00 1 | 9.00 Sportingbet X | 5.25 X | 5.25 Unibet 2 | 1.38 2 | 1.38 Winmasters

A Borussia célja a top 4, vagyis egy Bajnokok Ligás hely megcsípése, ehhez pedig a továbbiakban is jó eredményeket kell elérni. A csikók otthonukban játszanak a világ egyik legjobb klubcsapata ellen és mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy mutatóik továbbra se romoljanak. Edzőjük, Lucien Favre ennek megfelelően fogja felkészíteni őket erre a találkozóra. Ebben az évben néhány barátságos mérkőzést játszottak, melyeken jó eredményeket értek el.

A bajorok egyik fő célja egyértelműen a Bundesliga megnyerése, ők folytatni akarják az eddigi teljesítményüket. Josep Guardiola csapata legutóbbi barátságos mérkőzésén a Salzburg ellen lépett pályára, akiktől nem kis meglepetésre sima 3-0-ra kikaptak, persze azt is hozzá kell tenni, hogy több nagyágyú nem játszott (Franck Ribery, Philipp Lahm , Arjen Robben, Bastian Scweinsteiger).

A csikók képesek meglepetésekre még a bajorok ellen is, főleg otthonukban. Az esélyesebb csapat papíron egyértelműen a Bayern, de a mérkőzés kimenetele kiszámíthatatlan, szuper-csapat a Bayern, de ne írjuk le a Borussiat se.

Az utóbbi 5 egymás elleni találkozón a Borussia Mönchengladbach egyszer sem tudott nyerni, 2 döntetlen született, 3-szor pedig a Bayern München diadalmaskodott.

Az utóbbi mérkőzéseik:

Csapat

Mérkőzések száma

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Borussia Mönchengladbach

10

7

3

Bayern München

10

8

2

Csapat-hol

Mérkőzések száma

Győzelem

Döntetlen

Vereség

Borussia M’gladbach – hazai

5

4

1

Bayern München – vendég

5

4

1

Összegzés:

Szerintem a Borussia játékosainak küzdeniakarása és a hazai pálya előnye meghozza gyümölcsét, a csikók döntetlent harcolnak ki a bajorok ellen. Tippem tehát X.

Fogadási tippünk: Vesztes tipp
Döntetlen | 5.25 Döntetlen | 5.25 Winmasters

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/01/21, 10:15

Related Articles

Leave a Reply