Benteke lemarad a futballvébéről

2014. April 4. Friday in Angol Premier Liga, Hírek

Christian Benteke

A Daily Mail szerint súlyos sérülést szenvedett a csütörtöki edzésen Christian Benteke, az Aston Villa labdarúgócsapatának belga játékosa.

 

A belga válogatott csatárnak elszakadt az Achilles-ina, ez azt jelenti, hogy nem léphet pályára a nyári, brazíliai világbajnokságon sem. A 23 éves csatár minimum fél évig nem futballozhat, de a teljes felépülés 8-9 hónapba is beletelhet.

A kongói születésű játékos a Genkben kezdett el futballozni, majd 2009 és 2011 között a Standard Liége szerezte meg, de mindössze 18 bajnokin jutott szóhoz, és a klub inkább kölcsönadta a Kortrijk, majd a Mechelen együttesének. 2011-ben visszaigazolt a Genkhez, és 37 bajnokin 19 gólt szerzett.

Ez felkeltette az Aston Villa érdeklődését, és a birminghamiek végül 2012 augusztusában hétmillió angol fontot fizettek érte. A csatár tavaly 19 gólig jutott a Premier League-ben, idén pedig tíz találatnál járt, a hírek szerint a klub most már 25 millió euró alatt szóba sem állna az érdeklődőkkel, noha a Tottenham és a Liverpool is szívesen látná a soraiban.

A játékos a belga válogatottban 2010 májusában mutatkozott be, eddigi 17 fellépésén hatszor volt eredményes. Gólt szerzett Hollandia, Szerbia, Skócia és Románia ellen, míg az Egyesült Államoknak tavaly májusban kétszer is beköszönt. A válogatottban a vébén is kulcsszerep várt volna rá, Belgium a H csoportban Algéria, Oroszország és Dél-Korea ellen játszik majd.

“Szörnyű csapás ez mind Christian, mind a klub számára” – nyilatkozta Paul Lambert, a Villa menedzsere. “De tudom, hogy keményen fog dolgozni a felépülésért, a következő szezonban erősebb lesz, mint valaha.”

A bajnokság 12. helyén álló Aston Villa a sereghajtó Fulhamet fogadja szombaton, a hazaiak győzelmére 2.05 az odds, a döntetlenre 3.50, míg a vendégek sikerére 4.00 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply