by

Belgium vs. Algéria – 2014/06/17

2014. June 17. Tuesday in Elemzés, Mérkőzés elemzés, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás, Világbajnokság 2014

Belgium VS

Világbajnokság 2014

2014/06/17 18:00 (CET),

Estadio Mineirao

Algeria
Mérkőzések: Teljesítmény: Mérkőzések:

Világbajnokság 2014, H-csoport: Belo Horizonteban a Mineirao stadionban találkozik egymással Belgium és Algéria válogatottja.

Ebben a csoportban a fenti két együttesen kívül ott van még Dél-Korea és Oroszország.

Belgium veretlenül végzett az európai világbajnoki selejtező A-csoportjának élén. A belgáknak eddig 11 részvételük van a VB-k történetében. A legjobb eredményt 1986-ban érték el, amikor negyedik helyen végeztek, majd 1990-ben, 1994-ben és 2002-ben a nyolcaddöntőig jutottak.

Szövetségi kapitányuk, Marc Wilmots a következő keretet állította össze:

  • kapusok: Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Koen Casteels, Silvio Proto;
  • védők: Toby Alderweireld, Anthony Vanden Borre, Laurent Ciman, Jan Vertonghen, Vincent Kompany (csapatkapitány), Daniel Van Buyten, Thomas Vermaelen, Nicolas Lombaerts;
  • középpályások: Axel Witsel, Steven Defour, Marouane Fellaini, Nacer Chadli, Moussa Dembele, Kevin De Bruyne, Adnan Januzaj, Eden Hazard;
  • csatárok: Dries Mertens, Kevin Mirallas, Romelu Lukaku, Divock Origi.

A kapuban a belgáknál a világ egyik legjobb kapusa lesz, Thibaut Courtois, a védelemben Vincent Kompany és Thomas Vermaelen a világ legjobbjai közé tartoznak, mellettük ott lesznek Jan Vertonghen és Anthony Vanden Borre. A középpályán mint védekező középpályás Marouane Fellaini fog játszani, a másik két pozícióra valószínű, hogy Mousa Dembele és Nacer Chadli lesz megnevezve, de számításba jöhetnek Axel Witsel, Steven Defour és Kevin De Bruyne is. A támadósor egyik szélén Eden Hazard helye biztos, a másik szélen több lehetőség is van, Dries Mertens, Kevin Mirrallas és Adnan Januzaj személyében. A támadók között a biztos pont Romelu Lukaku, de ha ő kidől akkor Divock Oriki a 19 éves tapasztalatlan tehetség is beállhat.

Marc Wilmotsnak nagyon jó játékos-kerete van, nagy sikereket érhetnek el ezen a világbajnokságon.

A belga labdarúgó-válogatott az utóbbi 10 mérkőzéséből 5-öt nyert meg, 3-szor döntetlent ést el és 2-szer vesztesen hagyta el a zöld gyepet. Legyőzte többek között Svédországot, Skóciát és Hovátországot, de kikapott Japántól és Kolumbiától.

Algéria az afrikai világbajnoki selejtező H-csoportjában végzett az első helyen, majd a pótselejtezőn Burkina Faso ellenében jutott tovább. Az első mérkőzésen Burkina Faso nyert otthonában 3-2-re, majd Algéria saját otthonában 1-0-ra, így az idegenben szerzett góloknak köszönhetően kerekedett felül Algéria. Eddig 1982-ben, 1986-ban és 2010-ben vettek részt a világbajnokságon, mindegyik esetben a csoportkörben búcsúztak. 2010-ben a C-csoportban lettek utolsók.

Vahid Halilhodzic szövetségi kapitány a következő játékosokat hívta be a keretbe:

  • kapusok: Rais M’bolhi, Mohamed Zemmamouche, Ezzdine Doukha, Mohamed Cdric;
  • védők: Essaid Belkalem, Madjid Bougherra (csapatkapitány), Lyassine Cadamuro, Faouzi Ghoulam, Rafik Halliche, Nacereddine Khoualed, Aissa Mandi, Mehdi Mostefa, Carl Medjani, Djamel Mesbah;
  • középpályások: Nabil Bentaleb, Ryad Boudebouz, Yacine Brahimi, Adlene Guedioura, Amir Karaoui, Medhi Lacen, Saphir Taider, Hassen Yebda;
  • csatárok: Rafik Djebour, Abdelmoumen Djabou, Sofiane Feghouli, Ryad Mahrez, Islam Slimani, Hilal Soudani, Foued Kadir, Nabil Ghilas.

Az első számú kapus egyértelműen Rais M’bolhi, Madjid Bougherra és Rafik Halliche helye biztosnak tűnik a védelem középpontjában, Djamel Mesbahé jobb oldalon, míg Faouzi Ghoulam a bal oldalon juthat szóhoz. Középen Adlene Geudioura és Nabil Bentaleb kezdők lehetnek. A széleken Sofiane Feghoulira és Ryad Boudebouzra számítanak. A csatársorban úgy tűnik, hogy Hilal Soudaninak van biztos helye, de Islam Slimani 2013 legjobb afrikai labdarúgója is igényt tartana egy helyre.

Algéria az utolsó 10 találkozójából 6-ot nyert meg, egyszer döntetlent ért el és 3-szor kikapott. Olyan csapatokat győzött le mint Románia, Szlovénia, Örményország, de kikapott kétszer is Líbiától.

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 1.31 1 | 1.31 Winmasters X | 5.50 X | 5.50 Unibet 2 | 8.60 2 | 8.60 Unibet

Belgium jobb játékoskerettel rendelkezik mint Algéria, de ez nem azt jelenti, hogy a belga válogatott könnyű mérkőzés elé néz. Algéria bármikor képes meglepetésekre, nekik is vannak tapasztalt és jól képzett játékosaik akik az angol, francia és olasz ligában edződtek.

Összegzés:

A papírforma szerint Belgium az esélyesebb csapat, én úgy gondolom, hogy ezen a mérkőzésen a papírforma érvényesül. Tippem tehát 1-es.

Fogadási tippünk:Nyertes tipp
Belgium győzelem | 1.33 Belgium győzelem | 1.33 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2014/06/17, 8:37

Related Articles

Leave a Reply