Bayern KO Rómában

2014. October 22. Wednesday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Arjen Robben

Elképesztő mérkőzésen lemásolta a német labdarúgó-válogatott világbajnoki elődöntős szereplését a Bayern München a Bajnokok Ligája 3. fordulójában, a német együttes ugyanis az AS Roma otthonában lehengerlő teljesítménnyel 7-1-re győzött.

 

Nyolc percig volt esélye a hazaiaknak, de a szezonban eddig mindössze egy vereséget szenvedő Roma gyorsan megadta magát, hiszen Arjen Robben révén a Bayern az első kapura lövésből vezetést szerzett. Innentől nem volt megállás, a félidőben már 5-0 volt az előny, és bár a hazaiak két óriási ziccert kihagytak, és lőttek egy kapufát is, csak a szépítésre futotta erejükből.

“Robben révén találtunk egy korai gólt, és ez megnyugtatott bennünket. Elkezdtük letámadni az ellenfelet, de nem azért, hogy bosszantsuk őket, egyszerűen szeretjük, ha nálunk a labda” – nyilatkozta Pep Guardiola, a Bayern edzője a Sky Sport Italiának. “Volt a mérkőzésnek egy olyan húszperces periódusa, amikor az ellenfélének három-négy ziccere volt, ezt meg kell beszélnünk. Két hét múlva Münchenbe jön a Roma, akkor biztosan látni fogjuk, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között.”

Rudi García rettenetesen szomorú volt. “Ez nem pszichológiai, hanem taktikai összeomlás volt, nem voltunk elég agresszívak, így lehetővé tettük, hogy a Bayern azt játssza, amit tud” – mondta a római szakvezető. “Ez nem a játékosok hibája, hanem az enyém, rossz stratégiát dolgoztam ki: zárt védekezésből kellett volna kontráznunk.”

A Bayern vasárnap a Mönchengladbach otthonában lép pályára, a hazaiak győzelmére 6.50 az odds, a döntetlenre 4.50, míg a müncheniek vendégsikerére 1.44 szorzóval lehet fogadni.

A bajorok addig szeretnék megoldani a kapuskérdést is, Manuel Neuer mögött ugyanis csak egy bevethető kapus van, a 20 éves, eddig negyedosztályban védő Leopold Zingerle. A második és a harmadik számú kapus, Pepe Reina, illetve Tom Starke sérült, így egy játékost szerződtetni kellene.

A német sajtó szerint a lengyel Tomasz Kuszczak lehet a befutó, aki legutóbb a Brighton védett, de jelenleg csapat nélkül áll, így szabadon igazolható.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply