Barcelona-vezetők Luis Enrique-nél

2014. May 6. Tuesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

A spanyol sportsajtó várakozása szerint a katalánok korábbi futballistája, a Real Madridban is megfordult Luis Enrique lesz az FC Barcelona új vezetőedzője.

 

A korábbi 62-szeres válogatott játékos a nyáron, a mostani bajnoki szezon végeztével foglalhatja el a jelenlegi argentin szakvezető, Gerardo Martino helyét a kispadon.

A trénercsere várható bekövetkeztét azután kezdte el valószínűsíteni a média – így a Marca, az El Mundo Deportívo és a Sport – képriportokban számolva be a látottakról, hogy a Földközi-tenger partján, a Barcelonától 15 kilométerre fekvő nyaralóközpontban, Gavában, közelebbről Luis Enrique lakásán folytatott titkosnak tervezett megbeszélést hétfő délben a kiszemelt szakember és az FC Barcelona sportigazgatója, Andoni Zubizarreta, továbbá a katalán elitklub vezérkarának további két tagja.

Luis Enrique – aki csütörtökön lesz 44 éves, s öt idényen keresztül, 1991 és 96 között futballozott az ősi ellenfél, a Real Madrid színeiben, majd 2004-ig a Barcát erősítette – jelenleg a szintén élvonalbeli Celta Vigo csapatának szakmai munkáját irányítja, és szerződése még egy évig a vigóiakhoz köti.

A tárgyalások pikantériája, hogy a Real Madrid, amely pillanatnyilag az éllovas Atlético Madrid és a címvédő Barcelona mögött harmadik a tabellán, de még akár bajnok is lehet, az utolsó előtti fordulóban, most vasárnap éppen a Celta otthonában szerepel.

sjk \ sgr \ sag

MTI 2014. május 6., kedd 14:36

Leave a Reply