Az újabb vereség Moyes állásába kerülhet

2015. November 9. Monday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

David Moyes
A spanyol bajnoki forduló a Real Sociedad vereségével kezdődött, az újabb kudarc a vezetőedző állásába kerülhet.

A San Sebastian-i együttes az elmúlt idényben elmaradt a várakozásoktól, ezért már szezon közben edzőt váltott. David Moyes novemberben vette át a csapat szakmai irányítását, a Real Sociedad a 12. helyen végzett. A nyáron vérmesebb reményekkel vágtak neki a felkészülésnek, ám a szezon első harmada nem igazolta a célkitűzések jogosságát.

Tizenegy forduló után Moyes gárdája csak a 16. a spanyol bajnokság tabelláján, ugyanúgy kilenc pontot gyűjtött, mint a már kieső helyen álló Las Palmas. Pénteken pedig éppen a Las Palmas győzte le a Sociedadot, amely elmúlt öt bajnokijából négyet elbukott, és amúgy is csak kétszer tudott nyerni.

A hírek szerint az újabb vereséggel megingott a kispad a skót szakember alatt, a klub igazgatótanácsa a hétvégén tárgyalta az edzőváltás lehetőségét. Ennek egyik akadálya, hogy a klubnak egyelőre nincs utódjelöltje, ráadásul nagy összeget kellene kifizetni a távozó trénernek. Ennek ellenére a spanyol sportsajtó már vasárnap arról írt, hogy hétfőn már nem Moyes vezeti a Real Sociedad edzését.

A San Sebastian-iak az EB-selejtezők után javíthatnak mérlegükön a Sevilla ellen hazai pályán: a hazaiak sikerének a szorzója 2.62, a döntetlenre 3.25, a vendégek győzelmére 2.62 az odds. Az elmúlt bajnoki szezonban a Real Sociedad hazai pályán 4-3-ra nyert a Sevilla ellen, amely 1-0-ra verte követező ellenfelét saját közönsége előtt.

A Sevilla sincs jó passzban, utóbbi két meccsét elbukta.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply