Az FA-kupát az Arsenal nyerte

2015. May 31. Sunday in Angol Premier Liga, Hírek

Arsene Wenger
Fölényes győzelmével az Arsenal megvédte címét az FA-kupában, ezzel egyedüli rekorder lett a sorozat történetében.

Az Arsenal tavaly alaposan megszenvedve, 3-2-re győzte le a Hull Cityt az FA-kupa döntőjében, és ezzel hosszú “trófeamentes” időszakot zárt le. Arsene Wenger együttese idén is bejutott a sorozat fináléjába, és ezúttal sem egy sztárcsapat volt az ellenfele, a kiesést éppcsak megúszó Aston Villa volt a rivális. Az ágyúsok a sorozat története során 11 alkalommal hódították el az FA-kupát, ennél többször egyetlen klub sem nyert, a Manchester United szintén 11 diadalt számlál.

Az Arsenal már a meccs elején tudatosította ellenfelében, hogy nem szeretné a véletlenre bízni a győzelmet. A londoniak kezdeti helyzeteiből nem született gól, de a 40. percben megtört a jég, Theo Walcott szerzett vezetést az ágyúsoknak.

A fordulás után Alexis Sanchez növelte az Arsenal előnyét, a 62. percben pedig végleg eldőlt minden, Per Mertesacker volt eredményes. A hajrában már nem volt nyitott kérdés, de Oliver Giroud révén azért még szerzett egy gólt az Arsenal, így nagyon fölényesen, 4-0-ra megnyerte a találkozót.

“Ma is bizonyítottuk, hogy igazi csapat vagyunk, és kezelni tudjuk a nyomást. Örülök, hogy egy nehezen induló szezon ilyen szépen ért véget” – jelentette ki Wenger a győztes találkozó után.

Az angol klubok számára véget ért az idény, de alighanem a szigetországban is nagy figyelemmel kísérik a Bajnokok Ligája szombati fináléját. A berlini döntőben a Juventus és a Barcelona mérkőzik meg egymással, az olaszok rendes játékidőben elért győzelmére az odds, a döntetlenre , a Barca 90 perc alatt kiharcolt diadalára a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply