Az eddigi legfontosabb Newcastle-Sunderland rangadó

2016. March 20. Sunday in Angol Premier Liga, Hírek

Fabricio Coloccini
Egy Newcastle-Sunderland derbi mindig kiemelt jelentőséggel bír a két csapat szurkolóinak körében, hiszen az Angliában Tyne-Wear derbinek hívott párharc kihozza a szenvedélyt a játékosokból és drukkerekből egyaránt.

A most vasárnapi meccs ráadásul a szokásosnál is izgalmasabbnak ígérkezik, mivel a csapatok az életükért küzdenek majd, hiszen a Newcastle 24 pontjával kiesőhelyen áll, míg a 25 pontot gyűjtő Sunderland jelenleg épp megúszná, hogy a másodosztályba zuhanjon.

Ha a mostani idénnyel nem is, de a Sunderland a Newcastle elleni derbiken az utóbbi időben elkényeztette a szurkolóit, hiszen sorozatban hat győzelmet aratott a nagy rivális ellen, amely utoljára 2011 augusztusában tudott felülkerekedni a Fekete Macskáknak becézett Sunderlanden.

A Newcastle-nél egyelőre kérdéses a csapatkapitány Fabricio Coloccini játéka, aki továbbra is vádlisérüléssel bajlódik, Papiss Demba Cissé azonban legyűrte az ágyéksérülését, és december óta először kerülhet be a keretbe. A másik oldalon Sam Allardyce gyakorlatilag a legerősebb csapattal kalkulálhat, mivel Jeremain Lens és Lee Cattermole is felépült. A két edző, Rafa Benítez és Allardyce korábban 13-szor találkoztak egymással, és a mérleg a spanyol edző felé billen, aki hétszer ünnepelhetett, míg kollégája csak négyszer. Benítez a listavezető Leicester City elleni meccsen mutatkozott be új csapatánál, és a Newcastle szervezetten játszott, de így sem tudott végül pontot szerezni.

“Tudjuk, hogy a szezonból hátralévő összes mérkőzés fontos a számunkra, különösen igaz ez a mostanira. A szurkolókra nagyon nagy szükségünk van, össze kell fognunk, és azt kell éreznünk, hogy a drukkereink segíteni tudnak a játékosoknak a pályán” – nyilatkozta Benítez. A spanyol edzőnek gatyába kell ráznia csapata hátsó alakzatát, amely az utolsó hét bajnokin 15 gólt szedett be, míg elöl csak négyet tudott szerezni a Newcastle.

A Newcastle győzelmére a szorzó 2.20, a döntetlenre 3.40, a Sunderland sikerére 3.60.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply