Arsenal: megműtötték a francia védőt

2014. September 23. Tuesday in Angol Premier Liga, Hírek

Mathieu Debuchy
Az angol Premier League-ben szereplő Arsenal menedzsere, Arsene Wenger megerősítette, Mathieu Debuchynek, a londoniak jobb oldali védőjének három hónapot kell kihagynia bokaműtétje után.

 

A francia játékos még a Manchester City elleni, 2-2-re végződő rangadón szenvedett sérülést, és már akkor tudni lehetett, több hetes kihagyás vár rá.

“Mathieu átesett a műtéten, három hónapig nem számíthatunk rá” – mondta Wenger a bokaszalag-szakadást szenvedő védőjéről hétfőn. “Ez az az időpont, ami előtt nem hiszen, hogy bevethető lesz, de majd meglátjuk, hogyan halad a felépülése. Minden rendben zajlott a beavatkozás során, maximum egy-két héttel hamarabb léphet majd pályára, de az is lehet, hogy ennyivel később.”

Wenger hozzátette, nagy érvágás ez a csapat számára, hiszen Debuchy alapembernek számít a londoniaknál. Helyét Calum Chambers fogja átvenni.

“Természetesen nem örülünk annak, hogy ilyen sokat kell kihagynia, persze ezt majd akkor tudjuk meg igazán, ha már lejátszottunk néhány meccset nélküle is” – mondta a szakember. “Ezen a poszton majd Calum fog játszani.”

Kedden az “ágyúsok” ligakupa-meccset játszanak majd, ellenfelük hazai pályán a remek formában lévő Southampton lesz. Az Arsenal sincs rossz formában, leszámítva a Borussia Dortmund elleni Bajnokok Ligája-vereséget, de a “szentek” öt fordulót követően eggyel több pontot gyűjtöttek náluk.

A Southampton legutóbbi négy tétmeccsét egyaránt megnyerte, sorrendben a Millwallt (ligakupa), West Ham Unitedet, a Newcastle Unitedet és a Swansea Cityt fektették kétvállra.

Az Arsenal győzelmét 1.95 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 3.60, a vendég Southampton sikerére pedig 4.20 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply