Allegri hiába váltott taktikát

2014. October 20. Monday in Hírek, Olasz Serie A

Massimiliano Allegri
A Juventus első alkalommal vesztett pontot a Serie A-ban, nem kis meglepetésre a Sassuolo szakította meg a címvédő menetelését.

 

Massimiliano Allegri a nyáron vette át a Juventus irányítását a válogatotthoz távozó Antonio Contétól, és bár az első időkben féltették a Milan egykori mesterét, eddig tökéletesen megfelelt az elvárásoknak a csapatával. Allegri vezetésével a 7. fordulóig nem vesztett pontot a torinói együttes, még legnagyobb riválisát, a Romát is legyőzte.

A hétvégi fordulót is győzelmi reményekkel várta a gárda, azonban csak egy ponttal távozott a Sassuolo otthonából.

“Sejtettem, hogy nem lesz könnyű a válogatott találkozók után, sok játékos szerepelt a nemzeti csapatokban. Az ellenfél komoly problémákat okozott ezúttal, és ezért elismerést érdemel” – mondta Allegri, aki a második félidőre taktikát váltott, és 4-3-3-as felállással küldte pályára csapatát a szünet után.

“Igyekeztünk változtatni a játékunkon, de ez egy kis megnemértést szült” – vallotta be a szakember.

A Sassuolo elleni 2-2-es döntetlen azt jelenti, hogy a Roma, amely győzni tudott a Chievo ellen, egy pontra megközelítette a listavezetőt.

A Juventusra a következő körben a Palermo elleni bajnoki vár, ám még előtte egy Bajnokok Ligája-összecsapás is, az Olimpiakosz látja vendégül a torinóiakat: a görög gárda sikerének az oddsa 3.80, a döntetlenre 3.30, az olaszok győzelmére 2.20 a szorzó.

A két együttes a BL 2003/2004-es kiírásában csapott össze egymással utoljára, akkor a Juventus idegenben 2-1-re, hazai pályán pedig 7-0-ra nyert.

A görög bajnokságban az Olimpiakosz 3-2-re nyert szombaton az Ergotelis ellen.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply