Abate szerint jót tett az edzőváltás

2014. October 28. Tuesday in Hírek, Olasz Serie A

Ignazio Abate
A Milan labdarúgócsapatának idei gólpasszkirálya, Ignazio Abate szerint az együttes új vezetőedzőjének, Filippo Inzaghinak köszönheti, hogy ebben a szezonban sokkal jobban teljesít, mint a korábbi években.

 

Ignazio Abatét a Milan szurkolói rengeteget szapulták az elmúlt néhány évben, mondván, hogy csak gyors, de nem tud beadni, így a modernkori szélsőhátvéd ideáljának nem felel meg. Az idén azonban fantasztikusan játszik, mintha újjászületett volna Filippo Inzaghi kezei alatt, sorra adja a gólpasszokat, már négynél jár a bajnokságban, nála több asszisztot csak Candreva adott a Serie A-ban az idén.

“Az edzőváltás nagyon jót tett nekem is és a csapatnak is, teljesen más a légkör. Nem vagyok felfokozott hangulatban jelenleg, ahogy depressziós sem voltam korábban. Inzaghit évek óta ismerem, egy igazi őrült, egy maximalista. Olyan edző, mint amilyen játékos volt. Az öltözőben mindenki tiszteli, amit meg is követel. Vannak olyan pillanatok, amikor keményen dolgozni kell, ekkor nem ismer kompromisszumokat, és vannak olyan pillanatok, amikor szabad a viccelődés. Kölcsönös a bizalom közte és köztünk, játékosok között. Ez a légkör nem volt jellemző Milanellóra mostanában” – fogalmazott Abate.

Az olasz válogatott játékos hozzátette: annak is köszönhető, hogy az idén jobban teljesít, hogy 20 méterrel előrébb játszik, és többször gyakorolja a beadásokat éles szituációkban is, mint eddig. Ráadásul remekül kijön a csapat japán szélsőjével, az idén már hat gólnál járó Keiszuke Hondával (az olasz bajnokságban csak Callejón lőtt nála többet), akivel az edzéseken is rengeteget gyakorolják a beadásokat. Abate szerint előny a Milan számára az idén, hogy nem szerepel a nemzetközi kupákban, így nem kell mindig szerda-szombat ritmusban játszania.

Ezen a héten azonban hétközi fordulót rendeznek Olaszországban, szerdán a Milan Cagliarihoz látogat, a hazaiak győzelmére 3.40 az odds, a döntetlenre 3.40, Abatéék sikerére pedig 2.10 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply