A Sevilla lemásolná 2006-os bravúrját

2015. August 11. Tuesday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Unai Emery
Kilenc évvel ezelőtt egyszer már megcsinálta azt a bravúrt a Sevilla, hogy az Európa-liga címvédőjeként legyőzte a Bajnokok Ligája-győztesét az európai Szuperkupa döntőjében.

Ugyancsak augusztusban, 2006-ban éppen a Barcelonát verte 3-0-ra a Sevilla (gólszerzők: Renato, Frederic Kanouté és Enzo Maresca), és a keddi, tbiliszi fináléban ismét a katalánokkal találkozik.

A Sevilla 2007-ben és tavaly elveszítette a Szuperkupa-döntőt, 2007-ben a Milantól kapott ki 3-1-re, tavaly pedig a Real Madridtól 2-0-ra. Egy esetleges siker viszont Unai Emerynek is jót tenne, hiszen a szakember eddig edzőként 19 alkalommal vezethette csatába a Sevillát a Barca ellen, de nyernie még sohasem sikerült.

“Nagyon jó érzés, hogy úgy kezdhetjük a szezont, hogy már az első mérkőzésen trófeát nyerhetünk. A Barcelona az esélyes, de az álmunk az, hogy meglepetést okozzunk. Ha sikerülne legyőzni a Barcelonát, az növelné az önbizalmunkat, és hatalmas lendületet adna az egész 2015/16-os szezonra” – mondta Emery.

“A csapatunknak jó alapja, amire mindig lehet építkezni. Mindig voltak kiváló játékosaink, de amikor Luis Fabiano, Frédéric Kanouté, Christian Poulsen vagy Daniel Alves távozott, akkor is mindig sikerült újjáalakulni és a legjobbak között maradni” – nyilatkozta Emery gondolva arra, hogy a nyáron olyan kulcsemberek távoztak, mint Aleix Vidal, Stéphane Mbia és Carlos Bacca.

A Sevilla győzelmére 15/2 a szorzó, a döntetlenre 9/2, míg a Barcelona sikerére 1/3.

Forrás: Unibet

Leave a Reply