A Schalke türelmes játékot ígér

2013. December 11. Wednesday in Hírek, UEFA Bajnokok Ligája

Kevin Prince Boateng

A labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó csoportkörében a Schalke 04 a Baselt fogadja. A németek a harmadik helyen állnak az E csoportban, de hátrányuk mindössze egy pont a svájciakhoz képest.

 

Jens Keller együttese számára tehát nem elég a döntetlen hazai pályán, nyerniük kell a “királykékeknek”. Ez azonban nem lesz egyszerű feladat, mert a Basel nem véletlenül áll csoportja második helyén, a 43 éves szakember pedig leginkább a svájciak kontráitól tarthat.

“A játékosok készen állnak, viszont meg kell találnunk az egyensúlyt a védekezés és az előre játék között” – mondta Keller. “Annak ellenére, hogy nekünk mindenképpen nyernünk kell a továbbjutás végett, az nem azt jelenti, hogy már a félidőre el kell kapnunk ellenfelünket. Ez egy rossz terv lenne. Kilencven percünk van arra, hogy eggyel több gólt szerezzünk a találkozón, mint a vendégek. Még ha hátrányba is kerülnénk, akkor sem lenne mindennek vége.

Megvan a csapatban az a minőség, hogy második alkalommal is legyőzze a Baselt.”

A svájci mérkőzésen a Schalke 1-0-s győzelmet aratott, ezen kívül azonban csak egy sikert tud felmutatni eddig az idei BL-szezonból.

Keller hozzátette, alaposan kielemezték a baseliek játékát, erősségeiket és gyengepontjaikat is felmérték. A német szakember elárulta, októberben egy taktikailag nagyon fegyelmezett csapategységnek köszönhetően verték ellenfelüket, és ha ismét hasonló teljesítményt nyújtanának, akkor könnyebb dolguk lenne a három pont megszerzésének érdekében.

Szalai Ádám a legutóbbi BL-meccsen kezdő volt, ám szerda este nem valószínű, hogy Keller már a találkozó elejétől bizalmat szavaz a magyar válogatott csatárnak.

A Schalke győzelmét 1.70 szorzóval lehet megjátszani, míg a döntetlenre 4.00, a vendégek sikerére pedig 5.25 az odds.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply