A Roma eldöntené az ezüstérem sorsát

2014. March 9. Sunday in Hírek, Olasz Serie A

Rudi Garcia
Az olasz labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának vasárnapi rangadóján a Napoli az AS Romát fogadja.

A bajnokság második helyéért harcoló együttesek közül a fővárosiak vannak előnyösebb helyzetben, ugyanis hat ponttal vezetnek, a Napoli azonban egy esetleges győzelemmel nyílttá teheti az éremharcot.

A felek ebben a szezonban már háromszor találkoztak egymással, és mindig a hazaiak győztek. Az októberi bajnokin a Roma 2-0-ra győzött Miralem Pjanic duplájával, majd megnyerte idén februárban a kupamérkőzés odavágóját is 3-2-re, akkor az elefántcsontparti Gervinho tudott duplázni. A továbbjutás azonban végül a Napolié lett, miután a február 12-i visszavágót José Callejón, Gonzalo Higuaín és Jorginho találattal 3-0-ra behúzta.

A Roma utoljára 2011 decemberében győzött Nápolyban (1-3), és Rudi Garcia vezetőedző úgy véli, ha sikerülne begyűjteni a három pontot, a kilencpontos előny már elegendő lenne a második hely bebiztosításához.

“A Napolinak még 11, nekünk 12 bajnokink van a szezon végéig, és a mi kezünkben az előny. Úgy gondolom, a hazaiak nagy nyomás alatt fognak játszani, hiszen vereség esetén már nem érnének utol bennünket. Erősebbek vagyunk nálunk” – nyilatkozta a francia szakvezető.

Garcia szerint a szezonbeli két siker azt jelzi, bárhol és bármikor képes lehet csapata nyerni, és azért vár élvezetes, látványos mérkőzést, mert a bajnokság – Juventus mögötti – két legjobb támadósorral rendelkező együttese csap össze.

“Remélem, a jobbik csapat nyer. A döntetlen számunkra elfogadható eredmény lenne, de nem játszhatunk erre, mert aki így tesz, az a vereséget kockáztatja. Ezért mindig a győzelem a cél” – tette hozzá.

A Napoli hazai győzelmére 2.40 az odds, a döntetlenre 3.30, míg az AS Roma idegenbeli sikerére 2.90 szorzóval lehet fogadni.

Amíg a hazaiaknál Gonzalo Higuaín és Raul Albiol felépült, addig a vendégek két klasszisukra sem számíthatnak: Daniele De Rossi az eltiltását tölti, Francesco Totti pedig sérült.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply