A Milan új mestere kemény munkára számít

2016. July 4. Monday in Hírek, Olasz Serie A

Vincenzo Montella
Vincenzo Montella tisztában van vele, hogy nem története legsikeresebb korszakában került a Milan labdarúgó-csapatához, ám mindent el akar követni azért, hogy a csapat ismét a régi fényében tündököljen.

A Milan hosszabb ideje szenved, hogy az elmúlt évtizedekben megszokott sikerek nyomába eredjen, egyelőre évek óta esélye sem volt erre. A néhány éve még bajnoki címet, kilenc esztendeje pedig Bajnokok Ligáját nyerő egyesület az elmúlt három évben már esélytelenül harcolt még a nemzetközi kupaindulást jelentő helyekért is.

Az elmúlt idényt a hetedik helyen zárta a csapat, amely a szezont még Szinisa Mihajloviccsal kezdte, az utolsó mérkőzéseken végül azonban már Cristian Brocchi irányította az alakulatot. Azonban Brocchi sem volt képes megmenteni az idényt, így az elvesztett Olasz Kupa-finálé után biztosra vehető volt az újabb váltás a kispadon. Végül a tulajdonosváltás előtt álló klub Vincenzo Montellát nevezte ki, az egykori válogatott labdarúgó legutóbb a Sampdoriánál dolgozott, legnagyobb sikereit viszont még a Fiorentina mestereként érte el.

Montella tisztában van a feladat nehézségével, ám örömmel vág bele.

“Amikor ilyen nagy esélyhez jut az ember, az mindig rengeteg érzelmet mozgat meg. Sosem felejtem el, gyerekkoromtól Milan-szurkoló voltam, pályafutásom során alig vártam, hogy itt játszhassak. A kedvencem pedig Marco van Basten volt természetesen” – mondta a szakember, aki azt sem tagadta, hogy szeretné, ha a klub a nyáron kitenne magáért az átigazolási piacon.

“A héten leülünk, és megnézzük, mi is kellhet ahhoz, hogy a klub visszaszerezze nagyszerűségét, és visszatérjen Európába. Kemény munka vár mindenkire, de biztos vagyok benne, hogy sikerül a játékban sokat fejlődnünk” – tette hozzá Montella.

Arra, hogy a Milan nyeri a Serie A 2016/2017-es küzdelmeit a szorzó 26.00, míg a Juventus ismételt címvédésére 1.57.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply