A Juventus horvát válogatottat igazolt

2016. July 23. Saturday in Hírek, Olasz Serie A

Marko Pjaca
Marko Pjaca ötéves szerződést kötött a Juventus labdarúgó csapatával, az olasz bajnokcsapat 23 millió euróért igazolta le a Dinamo Zagrebtől.

A mindössze 21 éves Pjaca az Európa-bajnokságon a horvát válogatott tagjaként bizonyított, három meccsen lépett pályára, és gólt is szerzett a franciaországi kontinenstornán. A Dinamo Zagreb középpályását több olasz klub is szerette volna megszerezni, a Milan és a Napoli mellett a bajnok Juventus is tárgyalni kezdett a horvát klubbal.

Végül a játékos a torinóiakat választotta, Pjaca csütörtökön már elutazott Olaszországba, ahol átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd aláírta öt évre szóló szerződését a Juventusszal. Az olasz egyesület 23 millió euróért vásárolta meg a fiatal középpályás játékjogát.

“Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen nagy klubnál folytathatom. Alig várom már az edzéseket, hogy a csapattal készülhessek. Abban reménykedem, hogy sok trófeát fogunk elhódítani, nyerni akarunk a bajnokságban és a kupában is. Személy szerint én edzeni és fejlődni akarok, játszani, hogy minél többször élni tudjak a lehetőséggel” – mondta Pjaca, aki a 20-as mezszámot választotta.

A Juventus már Ausztráliában van, ahol két mérkőzést játszik az International Champions Cup nevű felkészülési tornán. Szombaton a Melbourne Victory lesz Massimiliano Allegri csapatának az ellenfele, három nappal később pedig a Tottenhammel mérkőzik.

A melbourne-i csapat sikerére a szorzó 5.75, a döntetlenre 4.00, a torinóiak győzelmére 1.55.

A Juventus az elmúlt szezonban zsinórban ötödik bajnoki címét szerezte, emellett elhódította az Olasz Kupát, és bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe is.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply