A Hertha hetedik lett, kiesett a Stuttgart

2016. May 16. Monday in Hírek, Német Bundesliga

Salomon Kalou
Nem sikerült a Mainz legyőzésével előrébb jutni a bajnokságban a Hertha együttesének, Dárdai Pál tanítványai a gól nélküli döntetlennel csak a 7. helyen zártak. Ez az eredmény is elég a nemzetközi kupaszerepléshez, de a berliniek így már az Európa Liga selejtezőiben is érdekeltek lesznek.

A Hertha a legutóbbi nyolc tétmérkőzésén nem tudott nyerni, a március 19-i, Ingolstadt elleni 2-1-es siker óta a bajnokságban öt vereség és két döntetlen a mérlege, és a Német Kupa elődöntőjéből sem sikerült továbbjutnia, ott 3-0-ra a Dortmundtól kapott ki.

“A játékkal elégedett vagyok, de az eredménnyel kevésbé” – nyilatkozta Dárdai a szombati mérkőzést követően, hiszen 0-0 azt jelentette, hogy a Schalke 52 ponttal zárt az 5. helyen, a Mainz és a Hertha 50-50 pontja között pedig a jobb gólkülönbség rangsorolt az előbbi javára.

“A hetedik hellyel is indulhatunk az Európa Ligába, a selejtező miatt a szezon egy héttel korábban kezdődik, ez talán nem lesz olyan rossz” – tette hozzá Dárdai.

A klub sportigazgatója, Michael Preetz abszolút pozitívan értékelte az évadot. “Egy nagy szezont játszottunk, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy tizenkét hónapja csak a jobb gólkülönbségünknek köszönhetően maradtunk bent az élvonalban” – mondta.

Az utolsó fordulóban eldőlt az is, hogy a Hannover mellett a Stuttgart búcsúzott az élvonaltól, a sváb klub 41 év után esett ki a Bundesligából. “Ez egy borzasztó keserű nap a számunkra, hiszen kiestünk a második vonalba. Minden felelősség az enyém, de nincs még itt az idő, hogy a következményekről beszéljünk. Mindent átbeszélünk a következő napokban, a legfontosabb dolog most az, hogy a klub megfelelő döntéseket hozzon” – nyilatkozta Bernd Wahler, a Stuttgart elnöke.

A Werder 1-0-ra nyert a Frankfurt ellen, ezzel a brémaiak bent maradtak, az Eintracht pedig osztályozóra kényszerül.

Egy hét múlva még a Német Kupa döntőjét is megrendezik, a május 21-i berlini fináléban a Bayern München győzelmére a szorzó 1.95, a döntetlenre 3.60, míg a Dortmund sikerére 3.60.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply