A Hertha első tavaszi győzelmére hajt

2016. February 26. Friday in Hírek, Német Bundesliga

Dárdai Pál
A Hertha, Dárdai Pál csapata úgy fejezte be a Bundesliga őszi idényét, hogy az utolsó hat bajnokijából ötöt megnyert, és így a harmadik helyről várta a tavaszt. A téli szünet óta öt találkozót játszott a berlini csapat, és egyelőre még nem tudott győzni, négy döntetlen mellett a Stuttgart elleni 2-0-s vereség alkotja a mérleget.

A Hertha még így is megőrizte a harmadik helyét, de nagyon feljöttek rá a riválisok, Dárdaiéknak 36 pontjuk van, mögötte a Leverkusennek és a Borussia Mönchengladbachnak 35-35, a Schalkénak 34, a Mainznak 33. A 23. fordulóban a Hertha a 9. helyen álló Köln vendége lesz, amely hét ponttal gyűjtött kevesebbet a fővárosiaknál.

A Köln tavasszal eddig öt pontot gyűjtött, vagyis csak eggyel szerzett többet, mint a Hertha. Győzött Huszti Szabolcs Frankfurtja ellen, döntetlent játszott a Hamburggal és a Wolfsburggal, és kikapott a Stuttgarttól, valamint a Mönchengladbachtól. A két csapat összesen 51 meccset vívott eddig a Bundesligában, a Köln huszonhármat nyert ezek közül, a Hertha tizennyolcat, a mostani házigazda 85, a berlini csapat 68 gólt ért el a párharcban. A Hertha a legutóbbi hat kölni látogatásából ötöt sikeresen zárt, a győzelmek közül az egyik még a Bundesliga másodosztályában született.

A Köln ebben az idényben már négy meccset húzott be hazai pályán, pont annyit, amennyit tavaly az egész bajnokság során sikerült megnyernie. A hazaiaknak jó lesz majd figyelniük Salomon Kaloura, a Hertha elefántcsontparti csatára 11 gólnál jár a bajnokságban, és ezek közül nyolcat idegenben szerzett, így ebben a kategóriában ő a legjobb a német élvonalban.

A pénteki meccsen a Köln győzelmére a szorzó 2.25, a döntetlenre 3.20, a Hertha sikerére 3.40.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply