A Chelsea ötödször bajnok

2015. May 3. Sunday in Angol Premier Liga, Hírek

Cesc Fabregas
1-0-ra nyert Jose Mourinho együttese a Crystal Palace ellen, a győzelemmel pedig története ötödik bajnoki címét szerezte meg.

A Chelsea az angol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójának vasárnapi játéknapján a szintén londoni Crystal Palace-t látta vendégül. A nem túl magas színvonalú összecsapáson kevés helyzet adódott a csapatok előtt, ám a listavezető magabiztosan irányította az összecsapást, amelyen az első félidő utolsó percéig kellett várni a hazaiak vezetésére. Az összecsapás 45. percében James McArthur szabálytalanul állította meg Eden Hazard-t a tizenhatoson belül, a tizenegyest azonban kihagyta a belga, de a kipattanóból sikerült betalálnia.

A Chelsea a második félidő elején nem tudta megszerezni a megnyugtató második találatot, így az idő múlásával a hazaiak már inkább az eredmény megtartására törekedtek, sikeresen. A Chelsea 1-0-ra nyert, és ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a tabella élén. A londoni klub története ötödik bajnoki címét nyerte, és a harmadikat Jose Mourinho irányításával.

“Minden győzelem mögött kemény munka van, nem lehet köztük sorrendet felállítani. Most ez a legújabb diadal, szóval most ez a legfontosabb, de mindenki biztosra veheti, hogy nem elégszem meg. Jól tudjuk, hogy ebben az országban sok csapat pályázik joggal a bajnoki címre, így nem lehet dominálni, de mi jövőre megpróbáljuk újra megszerezni az aranyat” – mondta Mourinho.

A Premier League következő fordulójában, vasárnap a Chelsea a Liverpoolt fogadja: a hazai győzelem oddsa 1/1, a döntetlenre 5/2, a vendégek sikerére 13/5 a szorzó. Ősszel a Chelsea 2-1-re nyert az Anfield Roadon, míg a Ligakupában újrajátszást követően a londoniak hazai pályán hosszabbításban aratott 1-0-s sikerükkel jutottak tovább a Liverpool ellen.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply