A Borussia Dortmund nem engedi el alapembereit

2015. June 22. Monday in Hírek, Német Bundesliga

A Dortmund újonan szerződtetett vezetőedzője igényt tart Sokratis Papastathopulosra és Sven Benderre, a két játékos eligazolásáról szóló híreszteléseket cáfolta a sportigazgató.

Thomas Tuchel

A Borussia Dortmund a lejárt szezonban egy adott pillanatban még a kiesés elől is menekült, de aztán végül a hetedik helyen végzett, a Német Kupában pedig a döntőig menetelt, amelyet a Wolfsburg ellen elbukott. A nemzetközi kupaporondon végül így is szerepelhet, az Európa Ligában indulhat.

A vezetőedzői posztot már annyi ideje betöltő Jürgen Klopp végül mégis a váltás mellett döntött. Az ő helyére Thomas Tuchelt szerződtette a Dortmund, akinek persze saját elképzelései vannak ami a csapatösszeállítást illeti.

A Borussia minden évben kénytelen volt elengedni legjobbjait, a híresztelések szerint most is kapósak a dortmundiak sztárjai. Marco Reust, Papastathopoulost és Bendert több klub leigazolná.

A Dortmund igyekszik megtartani legjobbjait, Michael Zorc sportigazgató kijelentette, hogy a görög védő és a német középpályás nem eladó, az új edző kulcsszerepet szán mindkettejüknek.

A Tuchel vezette dortmundiak már el is kezdték a felkészülést a következő szezonra, és az igazoltak, Roman Burki kapus, Julien Weigl és Gonzalo Castro, csatlakoztak a csapathoz.

A Borussia Dortmund bajnoki címének a szorzója 20/1, míg az Európa Liga sikerére 9/1.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply