A Borussia Dortmund fiatalja rekordot döntött

2016. May 16. Monday in Hírek, Német Bundesliga

Julian Weigl
Julian Weigl szombaton 214 labdaérintéssel új rekordot állított fel a Bundesligában, a Dortmund középpályása a Német Kupa döntőjében ismét bizonyíthat.

A 20 éves labdarúgó három évvel ezelőtt lett profi labdarúgó az 1860 München csapatában, tavaly nyáron a Borussia Dortmund fedezte fel tehetségét. Thomas Tuchel vezetőedző pedig azonnal megadta a lehetőséget a fiatal játékosnak, aki a hétvégén zárult német élvonalbeli bajnokságban 30 mérkőzésen szerepelt, gólt még nem szerzett.

A szombati záró összecsapáson Weigl kezdőcsapat tagja volt, de nem játszotta végig a mérkőzést. A középpályást a 84. percben hozta le edzője, de biztosan nem azért, mert elégedetlen volt a teljesítményével. Weigl a Köln elleni összecsapáson 214 alkalommal ért labdához, ez a német élvonal történetében új rekordnak számít.

Weigl kiváló teljesítménye ellenére a Dortmund csak 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán a szezonzárón, és a második helyen végzett a Bayern München mögött. A tabella első két helyezettje számára még nem ért véget az idény, egymás ellen lépnek pályára a jövő szombaton sorra kerülő Német Kupa berlini döntőjében.

A bajnokságban a Bayern München hazai pályán 5-1-re nyert, Dortmundban gólnélküli döntetlennel zártak a csapatok. A Bayern München rendes játékidőben aratott sikerére a szorzó 1.95, a döntetlenre 3.60, a Borussia Dortmund 90 perc alatt kiharcolt győzelmére 3.60.

A két csapat összecsapásával záródik a szezon, és kezdődik a következő, augusztusban a Szuperkupáért csaphat össze a Bayern és a Borussia.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply