by

2005 után nyerhet trófeát az Arsenal

2014. April 10. Thursday in Angol Premier Liga, Hírek

Az Arsenal egykori kiváló kapusa, David Seaman szerint soha vissza nem térő alkalom előtt áll a londoni futballcsapat.
Tomas Rosicky

Immár kilenc éve nem örülhettek trófeának az ágyúsok.

Az Ágyúsok 2005 óta arra várnak, hogy trófeát szerezzenek, és most az FA-kupában erre komoly lehetőségük adódik. A csapat a szombati elődöntőben a címvédő, de jelenleg a másodosztályban szereplő Wigan Athletic ellen meccsel a Wembleyben, győzelmére 1.44 az odds, a döntetlenre 4.33, míg a másodosztályú együttes sikerére 7.00 szorzóval lehet fogadni.

Miután a másik ágon sem verhetetlen ellenfelek találkoznak vasárnap (a Hull City ellenfele a harmadosztályú Sheffield United lesz), a trófea legnagyobb várományosa a londoni klub.

“Szerintem sokkal fontosabb lenne a klub számára, hogy megnyerje a kupát, mint hogy kiharcolja a Bajnokok Ligája-indulás” – nyilatkozta Seaman, aki pályafutása során négyszer is tagja volt a kupagyőztes együttesnek.

“Az Arsenal ott van a Bajnokok Ligája-csoportkörében a kezdetek óta, ami nagyszerű eredmény. De jó lenne már nyerni is valamit, és erre itt a remek alkalom. Nyolc éve arra várunk, hogy begyűjtsünk egy trófeát, óriási a csapaton a nyomás. Szerintem, ha ez most sikerülne, de elúszna az BL-indulás, akkor is mindenki elégedett és boldog lenne.”

A 75-szörös válogatott kapus szerint nem szabad lebecsülni az elődöntőbeli ellenfelet, mert a Wigan tavaly megmutatta, hogyan kell esélytelenként megnyerni a sorozatot. Az esélyesség terhét azonban le lehet győzni, főleg az Arsenalnak, amely a legjobb formáját nyújtva a világ bármelyik csapata ellen nyerhet.

A Championship 5. helyén álló Wigan német edzője, Uwe Rosler azt mondta, egyértelműen esélytelennek számítanak a csatában, de éppen emiatt semmi veszítenivalójuk nincs. A Wigan korábban három Premier Leage-ellenfelet is búcsúztatott már, a Crystal Palace és a Cardiff City után a negyeddöntőben – csakúgy, mint a tavalyi fináléban – a Manchester Cityt győzte le.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply