by

Guardiola kísérletezget a szezonrajt előtt

2014. January 19. Sunday in Hírek, Német Bundesliga

Pep Guardiola

A Bayern szombaton a Red Bull Salzburg vendégei voltak egy gálamérkőzésre, és némi meglepetésre simán kikaptak az osztrákoktól.

 

A Salzburg már az első félidőben kialakította a 3-0-ás végeredményt, ami annak tükrében is meglepő, hogy Franck Ribery, Arjen Robben, Bastian Scweinsteiger és Philipp Lahm sem játszott a bajoroknál. Josep Guardiola, a Bayern vezetőedzője a meccs után elmondta: ezt a mérkőzést a kísérletezés jegyében játszotta le együttese, a találkozót arra használta fel, hogy kipróbáljon pár új taktikai elemet.

“Változtattunk a taktikánkon, mert ki akartam próbálni, hogy plusz egy játékos van a középpályán. Kipróbáltuk a három védővel való játékot is, a cél az volt, hogy minél többet legyen nálunk a labda a középpályán. Ezek a barátságos meccsek számomra arra valóak, hogy kísérletezzünk, a szezon közben ugyanis nincs alkalmunk meccseken is kipróbálni új taktikai elemeket” – mondta Guardiola, majd hozzátette: arra azért nem számított, hogy a szünetben már három gól lesz együttese hátránya.

A Bayern pénteken kezdi meg a tavaszi szezont, a Mönchengladbach elleni idegenbeli mérkőzésen. A hazaiak október óta veretlenek a bajnokságban, nagyszerű őszi teljesítményüknek köszönhetően feljöttek a harmadik helyre a Bundesligában. A Bayern ugyanakkor még egyetlen bajnoki vereséget sem szenvedett el az idényben, 14 győzelem és 2 döntetlen a mérlegük, ezzel hét pont előnnyel vezetik a bajnoki tabellát.

A Mönchengladbach győzelmére 8.50 az odds, a döntetlenre 4.75, a bajorok diadalára 1.36 szorzóval lehet fogadni.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply