by

Ünnepelhet szombaton a Bayern

2016. April 23. Saturday in Hírek, Német Bundesliga

Valentin Stocker
A 31. fordulót rendezik a Bundesligában a hétvégén, előfordulhat, hogy bajnokot avatnak a németek a Bayern személyében.

A Bayern jelenleg hét pont előnnyel vezeti a bajnokságot a második Dortmund előtt, és amennyiben hétvégén legyőzi a Hertha BSC-t, a Dortmund pedig kikap Stuttgartban, matematikailag is eldől a bajnoki cím kérdése. A müncheniek történelmet írhatnak, a Bundesliga eddigi históriájában ugyanis még nem fordult elő, hogy egy csapat zsinórban négyszer nyerjen bajnokságot.

A Hertha elleni összecsapásnak sikerélménnyel mennek neki a müncheniek, kedden ugyanis a Werder 2-0-ás legyőzésével biztosították helyüket a Német Kupa döntőjében. A Hertha ezzel szemben szerdán simán, 3-0-ra kikapott a Dortmundtól, így nem teljesül Dárdai Pál vezetőedző nagy álma: telt ház előtt, saját pályán játszani a kupadöntőben.

A berliniek szakvezetője a szerdai vereség után kijelentette: a Bayern elleni összecsapás előtt a legfontosabb, hogy megfelelően regenerálódjanak futballistái.

“Ismét egy kemény kihívás jön, hazai pályán, telt házas stadionban játszunk egy erős riválissal. Megpróbáljuk frissíteni a csapatot, amennyire csak lehet. Szeretnénk megtartani negyedik helyünket a tabellán, de nagyon nehéz dolgunk lesz. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy pontot raboljunk a Bayerntől” – jelentette ki Dárdai.

A müncheniek a múlt alapján toronymagas esélyesei a meccsnek, hiszen a két együttes legutóbbi 24 meccséből csak egyet nyert meg a Hertha, tizennyolcszor a Bayern diadalmaskodott. Az éllovas idegenben egyetlen meccset veszített a bajnoki idényben, igaz, a Hertha 10 meccs óta veretlen saját közönsége előtt a bajnokságban. Ősszel, Münchenben 2-0-ra nyert a Bayern.

A Hertha hazai sikerére a szorzó 9.00, a döntetlenre 4.50, a Bayern diadalára 1.40.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply