by

Cruzeiro EC vs. Grêmio FBPA – 2012/07/15

2012. July 14. Saturday in Brazil Serie A, Elemzés, PRÉMIUM tartalom, Sportfogadás

Cruzeiro EC VS

Brazil Serie A

2012/07/15 21:00 (CET),

Estádio Raimundo Sampaio

Gremio FBPA
Liga pozíció: 7 Liga pozíció: 8
Hazaiként: Teljesítmény: Vendégként:

Két fej-fej mellett haladó csapat, a Cruzeiro EC és Gremio FBPA, méri össze erejét vasárnap este. A küzdelem szoros lesz, így az oddsok is kellemesek. Vajon hogy alakulhat az eredmény? Ki tud felülkerekedni a másikon?

Háromesélyes fogadás (1 X 2)
1 | 2.00 1 | 2.00 Unibet X | 3.40 X | 3.40 Unibet 2 | 3.95 2 | 3.95 Winmasters

Az első dolog ami szembetűnt, amikor a két csapat statisztikáját böngésztem, az egymás elleni mérkőzések. Nem is igazán az összesített (23 mérkőzésből 12-4-7-es arány a Cruzeiro szempontjából), inkább a Cruzeiro otthonában megrendezett egymás ellenik tűntek fel. Hazai környezetben ugyanis a csapat 11 mérkőzésból 8-at megnyert, vereséget pedig csak egyszer szenvedett el otthon, 1998-ban. A probléma a döntetlennel lehet, mivel 2 alkalommal tudott a Gremio idegenben 1 pontot ellopni, és egyik döntetlen sem volt régen (2009, ill. 2010). Ezzel együtt is azt mondhatom, hogy az egymás ellenik egyértelműen hazai győzelmet jósolnak.

Lássuk a két csapat idei szereplését eddig. Mindkét csapat a mérkőzései felét nyerte meg (8-ból 4-et), persze itt is inkább a hazai/vendég szereplésre koncentráltam. A Cruzerio otthon 2-1-1-es aránnyal bír, amiből a Sao Paulo elleni 3-2-es vereség még elnézhető lenne, de az eddig 2 pontot szerző Atletico GO elleni 0-0 már nem az. A két győzelem sem a legmeggyőzőbb, mindkettő 1-0-ás eredménnyel ért véget. A másik oldalon a Gremio idegenben 4-ből 3 meccsét elvesztette, 1-et pedig megnyert. Ez azonban nem nagy győzelem, a sor végén kullogó Atletico GO-t tudták legyőzni 0-1-re. Bár az idei teljesítménye a két csapatnak eddig közel hasonló, a Cruzerio egy kevéssel ebben is ellenfele fölött van.

Forma

Egy csapat formája, hangulata mindig fontos tényező és ezzel számolni kell. Mindkét csapat elvesztette utolsó 2 mérkőzését, bár ezek nagy csapatok elleni szoros meccsek voltak. Ami mégis a Cruzerio mellett szól itt is, az az ezt megelőző 4 meccses győzelmi sorozat, melynek áldozatául esett a Botafogo és a Vasco da Gama is.

Sérültek tekintetében a Cruzerionál Alex Silvát érdemes megemlíteni, aki decemberig kénytelen távol maradni. A középhátvéd kiesése szerencsére nincs akkora hatással a védelemre, hogy komolyabb figyelmet kelljen rá fordítani. A másik oldalon viszont nagyobb a baj! A korábban Valenciában és Liverpoolban játszó balszélső, Fábio Aurélio 2 héttel ezelőtt dőlt ki a sorból egészen decemberig. Ami a Gremio helyzetét nehezíti, hogy a csapat másik balszélsője, Júlio César szintén sérült. Így egyértelműen a bal oldal egy elég sebezhető pontja a csapatnak. Ez szintén a Cruzerio mellett szól.

Egyéb befolyásoló tényezőket is érdemes figyelembe venni. A két város közötti távolság kb 1600-1700 km, ami járműtől függetlenül egy kimerítő utazásnak számít a vendég csapatnak. Ami pedig az időjárást illeti, az teljesen focihoz való lesz.

Összegzés:

Mindenképpen Cruzerio győzelmet várok, hiszen szinte minden statisztika és egyéb hatás az ő javukra billenti a mércét.

Fogadási tippünk: Vesztes tipp
Cruzeiro Győzelem | 2.05 Cruzeiro Győzelem | 2.05 Unibet

A szorzók utolsó ellenőrzése: 2012/07/15, 00:28

Related Articles

4 responses to Cruzeiro EC vs. Grêmio FBPA – 2012/07/15

  1. Te aztán kielemeztél mindent erről a meccsről. A városok közti távolságot, időjárást, meg hogy a sérültek korábban hol játszottak… hát én azt se tudnám, hol keressek ilyen információkat.

    Már megfigyeltem, hogy az elemzések stílusa itt mindig magas színvonalú, profi, csak aztán nem mindig az történik a meccsen aminek kéne. ;) De szerintem most be fog jönni a tipp.

  2. Jó meglátások. Ez egy fogadást megér.

  3. Minket is sokkolt, amikor megláttuk a végeredményt. :(

Leave a Reply