by

A Bayern nagy sorozatának vége

2015. December 6. Sunday in Hírek, Német Bundesliga

Pep Guardiola
3-1-re kikapott a Bayern München a Borussia Mönchengladbachtól, Josep Guardiola csapata első vereségét szenvedte el idén a Bundesligában.

A bajorok a Bundesligában legutóbb májusban kaptak ki, vagyis ebben a szezonban még veretlenek voltak, egészen szombatig. Az első tíz bajnokiját kivétel nélkül megnyerő Bayern az első 14 fordulóban mindössze két pontot vesztett, szombaton viszont elszenvedte első vereségét a Borussia Parkban. A Mönchengladbach otthonában Josep Guardiola sokáig irányította a játékot, az első félidőben Robert Lewandowski és Thomas Müller is nagy ziccert rontott, míg Kingsley Coman helyzeténél már csak a kapufa mentett.

Azonban a vezetést nem tudta megszerezni a bajor sztárgárda, amely a fordulás után már nem tudta ráerőltetni akaratát a házigazdára, a Borussia a szünet után meglepte ellenfelét, és elhúzott 3-0-ra, a hajrában a csereként beállt Franck Ribery szépített, azonban csak a sérüléséből góllal visszatérő franciának volt oka örülni, csapata sima vereséget szenvedett.

A mérkőzés után a bajorok mestere azonnal tudta a kudarc okát.

“Nagyon jól játszottunk az első félidőben, rengeteg helyzetet alakítottunk, de szerencsétlenségünkre mind kimaradt. Aztán a Borussia gyorsan elhúzott, ez a két tényező elég volt ahhoz, hogy ma elveszítsük egy kicsit a formánkat” – mondta a spanyol tréner.

A bajorok a Bajnokok Ligájában már korábban elvesztették veretlenségüket, de így is csoportelsőként jutnak tovább. Szerdán a már biztos kieső Dinamo Zagreb otthonában lépnek pályára: a horvátok sikerének a szorzója 11.00, a döntetlenre 5.50, a vendégek győzelmére 1.28 az odds.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply