Ronaldo hatékonysága romlott

2015. December 4. Friday in Hírek, Spanyol Primera Divízió

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo az utóbbi időben nem találja a góllövő cipőjét, többek között ennek is köszönhető, hogy visszaesett a Real Madrid teljesítménye.

A királyi gárda lendületesen indította az idényt, amely előtt Rafael Benítez váltotta Carlo Ancelottit a kispadon. Azonban az idő előrehaladtával elfogyott a kezdeti lendület, az utóbbi időben pedig alaposan visszaestek az eredmények is. A Real Madrid két bajnokiját bukta el zsinórban, a Barcelona elleni kudarc pedig különösen fájó volt hazai pályán.

A madridiak megtorpanásának sok oka van, az egyik Cristiano Ronaldo gyenge teljesítménye. A portugál sorra nyerte az elismeréseket az előző években, de a hírek szerint nem jön ki jól Benítezzel, akivel állítólag komoly ellentéte támadt a taktika miatt is. Ráadásul a portugál több statisztika alapján is legrosszabb spanyolországi évét teljesíti, elsősorban a helyzetkihasználás terén esett vissza a produkciója.

2011 óta legrosszabb évében sem esett 18 százalék alá a gólszerzési hatékonysága, a jelenlegi idényben azonban eddig 12,2 százalék ez a mutató a neve mellett. A portugál ezen a téren messze elmarad a Barcelona duója, Neymar és Luis Suarez mögött, igaz, a katalánok brazilját csak a Real Sociedad játékosa, Imanol Agirretxe előzi meg a hatékonyság terén.

Ronaldo ráadásul nagyon jól kezdte az idényt, első öt gólját szeptember 12-ig begyűjtötte a bajnokságban, azóta, vagyis közel három hónapja azonban mindösszesen csak négyszer zörgette meg az ellenfelek hálóját.

Ronaldo a Real színeiben a hétvégén a Getafe ellen javíthat, a Real Madrid sikerének a szorzója 1.10, a döntetlenre 11.00, a Getafe győzelmére 21.00 az odds. Arra, hogy Ronaldo gólt szerez a mérkőzésen, 1.28 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Leave a Reply