by

Higuaín még bízik a bajnoki címben

2014. December 24. Wednesday in Hírek, Olasz Serie A

Gonzalo Higuain
Gonzalo Higuaín, a Juventus elleni Szuperkupa-döntőben duplázó Napoli-csatár szerint még arra is van esélyük, hogy megnyerjék az olasz bajnokságot, annak ellenére, hogy 12 pont a hátrányuk a listavezető torinóiakkal szemben.

 

A kupagyőztes Napoli büntetőkkel legyőzte a bajnok Juventust a labdarúgó olasz Szuperkupa-döntőben. A dohai meccsen a torinói együttes már az ötödik percben megszerezte a vezetést Carlos Tévez révén és bár a szünetig még számos veszélyes lehetőséget alakított ki, újabb gólt nem sikerült szereznie. A nápolyiak a 68. percben egy ellentámadás után Gonzalo Higuaín egyenlítettek. Következett a hosszabbítás, melyben Tévez a 106. percben 15 méterről volt eredményes, csakhogy 12 perccel később a túloldalon Higuaín is duplázott, 2-2-re módosítva az állást. A büntetőpárbajban a Napoli bizonyult jobbnak 6-5-re, így a klub 8-7-es összesítéssel megszerezte történetének második Szuperkupa-trófeáját.

A két gólt szerző Higuaín annyira lendületbe jött, hogy már a bajnoki címről beszél, annak ellenére, hogy a Napolinak 12 pont a hátránya a Serie A-ban a Juventusszal szemben. “Fantasztikus meccset játszottunk, és megmutattuk mindenkinek, hogy sok van bennünk, sokkal több, mint amennyit eddig mutattunk. Bárkivel felvehetjük a harcot Olaszországban, és mivel még több hónap van hátra a bajnokságból, így még a Scudettóról sem mondtunk le” – fogalmazott a korábbi Real Madrid-csatár, aki az idén a Serie A-ban hét gólnál jár.

A Napoli négy nyeretlen mérkőzés (három döntetlen, egy vereség) után tudott győzni a legutóbbi fordulóban a Parma ellen 2-0-ra, így a negyedik helyen áll a tabellán. A következő körben az utolsó előtti helyezett Cesenához látogatnak Higuaínék, a hazaiak győzelmére 9.50, a döntetlenre 4.75, a Napoli sikerére pedig 1.33 a szorzó.

Forrás: Unibet

Sportfogadás - Unibet

Related Articles

Leave a Reply