by

Kanta nem játszhat a Nyíregyháza ellen

2015. April 24. Friday in Hírek, Magyar NB I., OTP Bank Liga

Kanta József
Kanta József sérülése ugyan nem súlyos, de a Nyíregyháza Spartacus elleni szombati idegenbeli bajnokin még biztosan nem játszhat a második helyért küzdő MTK csapatkapitánya.

Szombaton két jó formában lévő csapat csap össze Nyíregyházán, ahova az MTK látogat. A Spartacus a legutóbbi öt meccséből csak egyet veszített el a bajnokságban, két győzelem és két döntetlen a mérlege, míg az MTK három forduló óta veretlen (két győzelem és egy döntetlen szerepel a csapat neve mellett).

Hat fordulóval a vége előtt Mátyus János együttese meglepetésre a 11. helyen áll a tabellán 26 ponttal, nyolc pontra a kieső helyen tanyázó Pápától, így várhatóan nem kell küzdenie a bennmaradásért, míg Garami József csapata egy pontra van a második helyezett Ferencvárostól, előnye pedig négy pont a harmadik Debrecennel szemben.

Mátyus János szerint az egyik legjobb magyar csapat lesz az ellenfelük szombaton. “Hátul stabilabbnak kell lennünk, mint a Honvéd ellen voltunk, de nem adjuk fel a támadás lehetőségét. Amilyen formában vagyunk, az arra jogosít bennünket, hogy bizakodóak legyünk. Mindenképpen pontot, pontokat szeretnénk szerezni. Hazai pályán eddig is jól szerepeltünk, és a hagyomány a hétvégén is folytatódni fog” – mondta Mátyus János.

Közben kiderült, hogy nem súlyos Kanta József sérülés. Az orvosi vizsgálatok ugyanis kimutatták, hogy a középpályás belső combközelítő izma húzódott meg, azaz a gond annyira nem súlyos. A csapatkapitány így nagy valószínűséggel csak a Nyíregyháza elleni idegenbeli bajnokit lesz kénytelen kihagyni, a Kecskemét elleni összecsapáson ellenben ott lehet ismét a pályán.

A szombati meccsen a Spartacus győzelmére 3/1, a döntetlenre 12/5, az MTK sikerére pedig 10/11 a szorzó.

Forrás: Unibet

Related Articles

Leave a Reply